Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εκτός ελέγχου οι Σκοπιανοί: Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!!

Το έγραψε στο Facebook ο Σκοπιανός Jovan Andonovski, γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ - Σάλος στα Σκόπια - Δεν έχει αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Εκτός ελέγχου οι Σκοπιανοί: Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!
Με ένα δηλητηριώδες μήνυμα γεμάτο μίσος, κακία ένας Σκοπιανός κυβερνητικός αξιωματούχος θέλησε να δείξει τη διάθεση της ομάδας του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι για εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό. «Μήνυμα στο Βενιζέλο: Η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομά της όταν η κόρη σου γίνει Μις Κόσμος», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Jovan Andonovski, γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ.

Με αυτή του την ανάρτηση ο Andonovski έκανε επίδειξη πολιτικού... ήθους, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για τη μοναχοκόρη του υπουργού των Εξωτερικών και αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης προσπαθώντας να δείξει ότι οι Σκοπιανοί ποτέ δεν θα δεχθούν να αλλάξουν την αποκαλούμενη συνταγματική ονομασία της FYROM.

Μάλιστα η πρόκληση αυτή των Σκοπιανών γίνεται μόλις λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια. Ο υπουργός των Εξωτερικών θα διανυκτερεύσει στην πΓΔΜ την επόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και την επόμενη Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο περιοδείας του στα δυτικά Βαλκάνια

Και ενώ ο Andonovksi προσπαθώς θέλησε με τη δήλωση του για την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων και την συμμετοχή της Ελβίνας Βενιζέλου στα καλλιστεία να... αποθεώσει την πολιτική που ακολουθεί ο αδιάλλακτος Σκοπιανός πρωθυπουργός Γκρούεφσκι που αρνείται να μπει σε ουσιαστική συζήτηση για τη διευθέτηση του Σκοπιανού, η ρητορική του μίσους που χρησιμοποίησε εναντίον των Ελλήνων ενόχλησε μερίδα των Σκοπιανών.

Η ατάκα που έγραψε ο Andonovski δεν έμεινε ασχολίαστη από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης των Σκοπίων, τα περισσότερα εκ των οποίων ελέγχονται απολύτως από το καθεστώς Γκρούεφσκι.

Η Utrinski Vesnik κάνει λόγο για «γκάφα» του Αντόνοφσκι επισημαίνοντας ότι ο συνεργάτης του Γκρούεφσκι προσέβαλε την εμφάνιση της κόρης του Ελληνα υπουργού.
Η Sloboden Pecat σχολιάζει ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στα Σκόπια ενόψει της επίσκεψης Βενιζέλου «δεν είναι και τόσο εποικοδομητικό», καθώς, όπως σημειώνει, οι προερχόμενες από τη Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενδείξεις και το σχόλιο στο facebook του γγ «δεν υπόσχονται ότι ο Βενιζέλος θα γίνει δεκτός με θέρμη».

Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει στην προσβλητική ανάρτηση του Σκοπιανού αξιωματούχου. «Ουδέν σχόλιο», ήταν η απάντηση υπηρεσιακού στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών στο ερώτημα αν προτίθενται να σχολιάσουν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Andonovski.

Η ελληνική πλευρά επιλέγει να μην απαντήσει στο δηλητηριώδες σχόλιο του γενικού γραμματέα της πΓΔΜ αφήνοντας τους Σκοπιανούς να... βράζουν στο ζουμί τους διαφωνώντας για το αν ο ισχυρισμός του Andonovski ήταν σωστός, αν η FYROM κερδίζει ή χάνει προσβάλοντας τη θυγατέρα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας και αν είναι προς το συμφέρον των Σκοπιανών να κάνουν επίδειξγη αδιαλλαξίας.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Δυτικά Βαλκάνια, ως προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο υπουργός των Εξωτερικών θα μεταβεί διαδοχικά σε Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα, Σεράγεβο, Πρίστινα, Σκόπια και Τίρανα.

Οι Σκοπιανοί πάντως που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν ότι όσο δεν δέχονται να συνομιλήσουν για να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή ονομασία για το κράτος της FYROM ούτε στο ΝΑΤΟ μπορούν να ενταχθούν, ούτε διαπραγματεύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να ξεκινήσουν ασχολούνται ακόμη και με το πώς θα ταξιδέψει μέχρι τα Σκόπια ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στα Σκόπια οδικώς από την Πρίστινα για να μην υποχρεωθεί το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Σκοπίων που από το 2006 έχουν μετονομάσει παρανόμως σε αεροδρόμιο «Αλέξανδρος ο Μέγας».

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: