Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στα… λαθάκια είναι από πίσω ο αρχηγός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει καρέ καρέ στο sport-fm.gr το πόσο σημαντικός είναι και ο Ρομπέρτο για το 8 στα 8 του Ολυμπιακού!

Στα… λαθάκια είναι από πίσω ο αρχηγός!
***Σε γενικές γραμμές οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση. Όπως κι όλη η ομάδα. Και ναι μεν όλο και κάνουν κανένα…λαθάκι, όμως έχουν και το πλεονέκτημα ότι πίσω τους είναι ο Ρομπέρτο για να τα διορθώνει.

***Και στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές ο, μην ξεχνάμε αρχηγός πλέον του Ολυμπιακού, έχει αποδειχθεί σημαντικός στις πέντε! Εννοώ με καθοριστικές επεμβάσεις, σε φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή των παιχνιδιών.

***Να το πάμε…καρέ;

•1η αγωνιστική Ολυμπιακός-Πανιώνιος 3-0. Στο 52’ με το σκορ 1-0 ο Σιόβας κάνει τσαφ κι ο Μπακασέτας πιάνει ένα φαρμακερό σουτ χαμηλά στη δεξιά γωνία, με το Ρομπέρτο να διώχνει κάνοντας την απόκρουση του αγώνα (στο 01.35 εδώ). Μία ισοφάριση του Πανιώνιου στα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου, θα ήταν σίγουρα μία δυσάρεστη εξέλιξη για τους ερυθρόλευκους.

•3η αγωνιστική Ολυμπιακός-Πλατανιάς 3-1. Μόλις στο πρώτο λεπτό και με το αποτέλεσμα βέβαια στο 0-0 ο Ντα Κόστα κάνει πέναλτι μετά από λάθος του Μιλιβόγεβιτς και ο Ρομπέρτο αποκρούει την εκτέλεση του Ντίνα (στο 00.10 εδώ). Καταλαβαίνει ο καθένας ότι αν η ομάδα από τα Χανιά προηγούνταν από τα αποδυτήρια, αν μη τι άλλο το παιχνίδι θα γίνονταν πολύ πιο δύσκολο για τους πρωταθλητές. Στο ίδιο παιχνίδι, ο Ρομπέρτο είχε τέσσερις καλές επεμβάσεις, όλες μετά το 3-0!

•5η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, ο ΠΑΣ φεύγει στο 19’ στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, οι Σαλίνο και Μαζουάκου έχουν κακή τοποθέτηση κι ο Ναδάλες βγαίνει φάτσα με το Ρομπέρτο, που όμως τον νικάει στο τετ α τετ, διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια (στο 00.13 εδώ). Ο ΠΑΣ εύκολα εκεί θα μπορούσε να προηγηθεί μέσα στο Καραϊσκάκη, όπως κι ο Πλατανιάς στο προηγούμενο παιχνίδι και ο αγώνας να είχε πάρει διαφορετική μορφή κι εξέλιξη.

•6η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2. Εδώ ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει μετά το 0-2, αλλά σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Στο 38’ σε σουτ του Μακ από καλή θέση, στο 53’ σε πλασέ του Μπερμπάτοφ από τη μικρή περιοχή και στο 72’ πρώτα στην καρφωτή κεφαλιά του Τζιόλη και μετά στο σουτ του Βίτορ, που πήρε το ριμπάουντ (από το 03.55 εδώ). Μία από αυτές τις τρεις περιπτώσεις να γίνονταν γκολ, θα μείωνε ο ΠΑΟΚ σε 1-2 και, όπως λέμε, θα ξαναέμπαινε στο παιχνίδι.

•8η αγωνιστική Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, ο Ρομπέρτο σώζει την εστία του σε εξ επαφής σουτ του Γοδόϊ, αφού προηγουμένως ο Σιόβας είχε «κολλήσει» κι είχε χάσει την κεφαλιά από τον Λε Ταλέκ, όπως είχε «κολλήσει» κι ο Κασάμι, χάνοντας τον Γοδόϊ (στο 01.15 εδώ). Αν είχε προηγηθεί ο Ατρόμητος, αναμφισβήτητα το έργο του Ολυμπιακού θα γίνονταν πολύ πιο δύσκολο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: