Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση ο Ηρακλής!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης 
Παρά τον ενθουσιασμό για την επιστροφή μετά από τέσσερα χρόνια στην Superleague και την σιγουριά που εξέφραζαν πολλοί ότι όλα θα είναι εύκολα για τον Ηρακλή, από αυτή εδώ τη γωνία είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι «κυανόλευκοι».

Δεν το λέγαμε τυχαία, ούτε επειδή θέλαμε να δημιουργήσουμε αρνητικό κλίμα για τον Ηρακλή. Το λέγαμε επειδή είναι όντως δύσκολο μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας να επιστρέψει μια ομάδα, η οποία, μάλιστα, δεν έχει και την οικονομική άνεση για να αποκτήσει παίκτες οι οποίοι θα την ανεβάσουν επίπεδο, και να κάνει περίπατο.

Οι οκτώ πρώτες αγωνιστικές αποδεικνύουν όλα όσα λέγαμε περί έλλειψης ποιότητας στο ρόστερ του Ηρακλή, για τα προβλήματα που προκαλεί στον Παπαδόπουλο η έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων, η έλλειψη εμπειρίας, η έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων που στα δύσκολα θα πάρουν την κατάσταση πάνω τους και θα κάνουν την διαφορά.

Κρίνοντας πάντα από όσα έχουμε δει αυτό το δίμηνο από την έναρξη του πρωταθλήματος, το συμπέρασμα δικαιώνει περισσότερο αυτούς που έλεγαν ότι ο Ηρακλής θα κινηθεί λίγο πιο πάνω από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, με την ελπίδα να μην χρειαστεί να είναι μία εξ’ αυτών, και όχι στο επίπεδο των ομάδων που θα δώσουν τη μάχη για να είναι κοντά στις πέντε πρώτες θέσεις.

Σαφώς και ο Ηρακλής απέχει πολύ από τις δυνατότητες που διαθέτουν οι ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, για να μην πω στην πρώτη δεκάδα.

Το υλικό που διαθέτει μπορεί να είναι δεμένο, να έχει συνοχή, να είναι ομοιογενές και καλά δουλεμένο από τη Β’ Εθνική, αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις της Superleague, όπως έχουμε προειδοποιήσει από την ώρα ακόμη που εξασφάλισε το εισιτήριο της επιστροφής ο Ηρακλής.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι οι διαπιστώσεις που γίνονται για τις αδυναμίες του Ηρακλή, να μην προκαλέσουν πανικό αλλά να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους του προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν. Καλά κάνουν και δεν μιλάνε δημόσια γι’ αυτές, γιατί σε περίπτωση κατά την οποία τις παραδεχθούν, ενδεχομένως, να κάνουν μεγαλύτερο κακό στην ψυχολογία των παικτών τους.

Όμως, αν δεν φροντίσουν να φέρουν έμπειρους και έτοιμους για δύσκολες καταστάσεις παίκτες τον Ιανουάριο, ίσως, να μην τις αποφύγουν τις περιπέτειες.

Βέβαια, είναι και το οικονομικό στη μέση, το οποίο φαίνεται ότι έπαιξε σε κάποιο βαθμό το ρόλο του ώστε να μην ενισχυθεί όσο έπρεπε ο Ηρακλής το καλοκαίρι. Μακάρι να μην λειτουργήσει ανασταλτικά και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Πάντως, καταλαβαίνουν όλοι νομίζω, πλέον, ότι ο Παπαθανασάκης δεν είναι ο  επενδυτής που μπορεί να ξοδεύει τα πολύ μεγάλα ποσά για τον Ηρακλή και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους όσοι θεωρούσαν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ για να εκτοξεύσει τους «κυανόλευκους»

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: