Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Λουκέτο» σε σύνδεσμο με μεγάλη κοινωνική προσφορά!!

Από τους πιο ενεργούς συνδέσμους φίλων ΠΑΟΚ, είναι αυτός της Νιγρίτας με την επωνυμία «Βισάλτες». Μάλιστα επί σειρά ετών οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Νιγρίτα, βοηθούν εμπράκτως τους συνανθρώπους τους, που έχουν πραγματική ανάγκη. Το προσωρινό «λουκέτο» στον σύνδεσμο μπήκε, εξαιτίας των ενεργειών που πρέπει να γίνουν (ουσιαστικά από όλους τους συνδέσμους) για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Νιγρίτα, με ανακοίνωσή τους καυτηριάζουν την ενέργεια αυτή και διευκρινίζουν

Αναλυτικά:

«Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας «Βισάλτες» με απογοήτευση και πικρία αναγκάζεται να ανακοινώσει την παύση της λειτουργίας του. Υποχρεώνεται να προβεί στην ενέργεια αυτή συμορφούμενος με την απόφαση της Πολιτείας στα πλαίσια του «Νόμου Κοντονή», που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας όλων των Συνδέσμων πανελλαδικά και εντός 10 ημερών από την ειδοποίηση της Αστυνομίας.

Η εξωφρενική αυτή απόφαση φαίνεται να ακολουθεί την τακτική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», καθώς η αδυναμία να καταπολεμηθούν τα προβλήματα στον χώρο του αθλητισμού οδηγεί στη λήψη τέτοιων ακραίων μέτρων. Ο παραλογισμός αυτού του μέτρου γίνεται ακόμα πιο αισθητός αν αναλογιστούμε ότι οι «Βισάλτες» είναι κάτι παραπάνω από ένας Σύνδεσμος Φιλάθλων.

Η κοινωνική του παρουσία και προσφορά είναι εντονότατη στον τόπο μας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του:

· έχει προσφέρει  τρόφιμα σε άπορες οικογένειες,

· έχει  διοργανώσει  διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες για συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη (εντός και εκτός του Δήμου Βισαλτίας),

· έχει κάνει θεσμό εδώ και 6 χρόνια την αιμοδοσία 2 φορές το χρόνο δίνοντας πάνω από 500 φιάλες αίμα σε συνανθρώπους μας.

Η τελευταία αυτή δραστηριότητα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, γιατί μέσω του Συνδέσμου μας στράφηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία πολλοί (κυρίως νέοι), υιοθετώντας  μια τέτοια αξία ζωής και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, την ώρα που διάφοροι άλλοι «θεσμοί» χρησιμοποιούν αυτή την έννοια απλά σαν σύνθημα στον πολιτικάντικο ξύλινο λόγο τους.

Όλα αυτά διαγράφονται μονοκοντυλιά μέσα από την κοντόφθαλμη απόφαση κατάργησης των Συνδέσμων. Πρόκειται δηλαδή για μέτρο τόσο αχαρακτήριστο, σαν να θέλουμε να καταπολεμήσουμε τα τροχαία ατυχήματα, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων! Η αιμοδοσία πάντως θα συνεχιστεί κανονικά. Ο Σύνδεσμος θα επαναλειτουργήσει όταν θα επιτραπεί, πληρόντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Από το Δ.Σ. του Συνδέσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: