Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΕ Λαύριο: «Πανάξια η νίκη επί της Κηφισιάς»

Το δίκαιο της νίκης του Λαυρίου επί της Κηφισιάς υπερασπίστηκε η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για συστηματική προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης από την άλλη πλευρά.

ΚΑΕ Λαύριο: «Πανάξια η νίκη επί της Κηφισιάς»
Στην αντεπίθεση πέρασε το Λαύριο μετά τα παράπονα που εξέφρασαν και επισήμως από την Κηφισιά για την ήττα που γνώρισαν από τους νεοφώτιστους στην τρίτη αγωνιστική. Η ΚΑΕ Λαύριο με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει πανάξια και πέραν αμφισβήτησης τη νίκη της, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση των αντιπάλων κάνοντας λόγο για συστηματική προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και της αθλητικής δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Λαύριο κατέκτησε μία πανάξια και πέρα για πέρα δίκαιη νίκη στην έδρα της Ν. Κηφισιάς. Μία νίκη που ήταν η πρώτη της ομάδας μας στο πρωτάθλημα και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς επετεύχθη στην έδρα μιας ομάδας που έχει γράψει τη δική της Ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και διοικείται από ανθρώπους που κοσμούν το χώρο.

Κατά γενική ομολογία το Λαύριο θα μπορούσε να είχε στεφθεί νικητής τόσο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της Καβάλας, όσο και στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, σε αναμετρήσεις δηλαδή που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως φυσικά και κόντρα στη Ν. Κηφισιά ΟΥΔΕΙΣ από την ομάδα μας ασχολήθηκε με τη διαιτησία, θεωρώντας τα όποια λάθη έγιναν ανθρώπινα. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον.

Με την λήξη της αναμέτρησης μας με τη Ν. Κηφισιά, διαπιστώσαμε μία οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης κι ενδεχομένως της Αθλητικής Δικαιοσύνης, αφενός μεν για την περίφημη φάση με το- εκπρόθεσμο- καλάθι του αθλητή της Ν. Κηφισιάς, αφετέρου δε γενικά για τη διαιτησία του ματς.

Η ΚΑΕ Λαύριο, σεβόμενη το άθλημα και τους ανθρώπους που το υπηρετούν, αρνείται κατηγορηματικά να μπει σε αυτή την διαδικασία. Η άποψη μας είναι ξεκάθαρη: Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως ακόμη και στη Ν. Κηφισιά, προεξάρχοντος του προέδρου της κ. Βαγενά, υπάρχουν άνθρωποι που πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και θεωρούμε την όποια προσπάθεια προς την αντίθετη κατεύθυνση, απλά μία ατυχής επιλογή.

Ο ίδιος άλλωστε στις 27/1/2015, με αφορμή ένα επίσης διαιτητικό λάθος στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Όπως συμφωνήσαμε λοιπόν με τον κόουτς, δεν θα υποστηρίξουμε την ένσταση, παρότι φαίνεται καθαρά και στο βίντεο ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού πατάει έξω από το γήπεδο όταν επαναφέρει την μπάλα. Αυτό, όμως, είναι ένα διαιτητικό σφάλμα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο, ώστε να υποστηρίξουμε την ένσταση».

Ευελπιστούμε ότι ο πρόεδρος της Ν. Κηφισιάς, θα επιδείξει συνέπεια λόγων και έργων για μια ακόμη φορά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στην κρίση των διαιτητών, όσο και σε όλα τα αρμόδια όργανα, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε το άθλημα που αγαπάμε
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: