Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Σάλος" για υπόθεση ντόπινγκ με τον Καναβάρο!


Ο Φάμπιο Καναβάρο Νέα υπόθεση χρήσης παράνομων ουσιών προέκυψε στην Ιταλία, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό της εθνικής ποδοσφαίρου, Φάμπιο Καναβάρο! Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της "Σκουάντρα Ατζούρα" βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά η υπόθεση είναι εξαιρετικά περίπλοκη.

Συγκεκριμένα, ο Καναβάρο είχε ζητήσει εξαίρεση για μία ουσία που τού χορηγήθηκε στο πλαίσιο της θεραπείας του λόγω τσιμπήματος από έντομο. Ωστόσο, πριν λάβει την απάντηση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) βρέθηκε θετικός σε έλεγχο!

Η CONI υποστηρίζει πως στο μεσοδιάστημα έστειλε επιστολή στον ποδοσφαιριστή, ζητώντας του ιατρική βεβαίωση και αναμένοντας την απάντησή του, δεν εξέδωσε την απόφαση εξαίρεσης.

Ο 36χρονος άσος αγωνίζεται στη Γιουβέντους, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «Το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου, λειτουργώντας με σεβασμό στις υγειονομικές διατάξεις και τους κανόνες ηθικής, διέταξε επείγουσα έρευνα, σχετικά με την επιδείνωση της κλινικής κατάστασης που προκλήθηκε από το τσίμπημα τού εντόμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές που θα μπορούσαν να είναι και θανάσιμες».

Η υπόθεση -ή έστω ένα μέρος της- ενδέχεται να ξεκαθαρίσει αύριο, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας της CONI, Ετορε Τόρι, κάλεσε σε ακροαματική διαδικασία τον Φάμπιο Καναβάρο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο βετεράνος άσος ακολούθησε θεραπευτική αγωγή με αντιαλλεργικά σκευάσματα που είχαν ως βάση την κορτιζόνη, για να αντιμετωπίσει τσίμπημα από σφήκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: