Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Σε δίκη τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ

paok-panthr_kosmos.jpgΤρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ παραπέμφθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου (ΜΟΔ) για να δικαστούν. Πρόκειται για ανθρώπους που συνελήφθησαν για συμμετοχή με ομάδα αγνώστων στα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, γύρω από το γήπεδο του Άρη.


Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι -ηλικίας 30, 38 και 39 ετών- αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απλή συνέργειας σε έκρηξη, της απλής συνέργειας σε εμπρησμό, της διακεκριμένης περίπτωσης απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου του 2009, πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ. Οι τρεις οπαδοί του «δικεφάλου» κατηγορούνται ότι μαζί με ομάδα 60 περίπου αγνώστων που φορούσαν κουκούλες, κράνη και κατά περίπτωση διακριτικά της αγαπημένης τους ομάδας, προκάλεσαν ζημιές με λοστούς, τσεκούρια, ρόπαλα και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε καταστήματα, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές, στην περιοχή γύρω από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Το βούλευμα αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που την ώρα των επεισοδίων εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην εν λόγω περιοχή.

Επίσης γίνεται αναφορά στις μαρτυρίες οπαδών του ΠΑΟΚ που κατά την ανάκριση έσπευσαν να δώσουν άλλοθι στους κατηγορούμενους ως προς το κρίσιμο διάστημα των επεισοδίων. Αποδίδει δε τις μαρτυρίες αυτές στην «κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών».

Παράλληλα με την παραπομπή τους σε δίκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατηρεί την ισχύ των περιοριστικών μέτρων με τα οποία οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: