Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αισιόδοξος για την Εθνική ο Γκέκας

Επιμέλεια-Tenorio

Την πεποίθηση του πως η Εθνική Ελλάδος μπορεί να κάνει το «δύο στα δύο» στα εναπομείναντα παιχνίδια της και να βρεθεί-τουλάχιστον-στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο Φάνης Γκέκας με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ. «Να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τις δύο νίκες που τόσο έχουμε ανάγκη» τόνισε ο 29χρονος επιθετικός για τα ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση του πως «μπορούμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ».

Ο Φάνης Γκέκας ερωτηθείς για το αν περιμένει μεγάλη προσέλευση κόσμου στο αυριανό παιχνίδι με την Λετονία δήλωσε πως «νιώθουμε να είμαστε μόνοι μας. Ο κόσμος έρχεται μόνο στα καλά παιχνίδια ή όταν η ομάδα καταφέρνει κάτι μεγάλο. Δεν περιμένω να γεμίσει το γήπεδο. Εξάλλου το ΟΑΚΑ είναι αρκετά μεγάλο για να γεμίσει. Μακάρι να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να μας συμπαρασταθεί. Εμείς θα παίξουμε για τον κόσμο που θα έρθει και για τους εαυτούς μας».

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν πιστεύει πως η ομάδα περνάει κρίση καθώς όπως εξήγησε «δεν πιστεύω πως παίξαμε άσχημα στην Ελβετία. Υπήρξε μια αποβολή που δεν ήταν και στη συνέχεια δεχτήκαμε ένα γκολ προς το τέλος και καταρρεύσαμε. Οι Ελβετοί πίεζαν στη συνέχεια αφού έπαιζαν με παίκτη παραπάνω και εμείς, όμως, δεν νομίζω να κάναμε άσχημο παιχνίδι. Όσο για το ματς με τη Μολδαβία, έπρεπε να είχαμε βάλει και δεύτερο γκολ και να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίς».

Ό,τι έγινε, όμως, ανήκει στο παρελθόν και πλέον «αν είμαστε εμείς καλά μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια». Το ότι η Εθνική μας κέρδισε εκτός έδρας τη Λετονία σημαίνει, σύμφωνα με τον Έλληνα επιθετικό πως «μπορούμε να τους κερδίσουμε οπουδήποτε. Κερδίσαμε εκεί που άλλες ομάδες δεν κατάφεραν, οπότε γιατί να μην μπορούμε να τους κερδίσουμε στην έδρας μας;» αναρωτήθηκε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως πρέπει να έρθουν οι δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς με οποιοδήποτε κόστος και οποιονδήποτε τρόπο.
«Είτε παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας είτε καταστροφικό, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι να πάρουμε τους έξι βαθμούς στα ματς που μένουν. Πρώτα με τη Λετονία και μετά με το Λουξεμβούργο».

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ θα τερματίσει δεύτερη στον Β’ όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα παίξει στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Γκέκας, όμως, ήταν ξεκάθαρος καθώς δήλωσε πως «δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες και με ποιον θα βρεθούμε στα μπαράζ. Να πάρουμε τις νίκες, αυτό μας ενδιαφέρει τώρα και μετά βλέπουμε. Πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στην Λεβερκούζεν ο Έλληνας επιθετικός δεν παίρνει τις ευκαιρίες που θέλει από τον προπονητή του και ερωτηθείς για το αν θα σκεφτεί να αποχωρήσει από τον γερμανικό σύλλογο τον Δεκέμβριο απάντησε πως «έχουμε δυο ματς με την Εθνική, είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: