Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Ολοι κρινόμαστε"


Ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτηρίζει θετική την κίνηση του Τάκη Κανελλόπουλου να παραχωρήσει τις μετοχές του στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, εξέδωσε η επίσημη ΠΑΕ. Η εν λόγω ανακοίνωση φιλοξενεί ουσιαστικά δήλωση του προέδρου, Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος πάντως αφήνει και κάποιες "αιχμές" σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Κανελλόπουλου για τον τρόπο διοίκησης της εταιρίας, ενώ δεν συμμερίζεται τις δηλώσεις του κ. Αθηνή.

Σχετικά με την απόφαση του κ.Τάκη Κανελλόπουλου να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Νίκος Θανόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Η απόφαση αυτή είναι μια θετική κίνηση που πιστεύω ότι αν και δεν λύνει τα προβλήματα της ΑΕΚ, που είναι κυρίως οικονομικά και πιο συγκεκριμένα η έλλειψη χρηματοδότησης, τουλάχιστον κινεί κάποιες διαδικασίες ως προς την ανάληψη περαιτέρω σημαντικών αποφάσεων με στόχο το συμφέρον της ομάδας, ενώ πιθανότατα δρομολογεί και εξελίξεις από τη πλευρά των υπολοίπων μετόχων που όταν ολοκληρωθούν, θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα.

Όσον αφορά τη θέση του κ.Κανελλόπουλου για τη μη εύρεση νέων επενδυτών, θέλω να ενημερώσω ότι εξουσιοδοτήθηκα από τους μετόχους να βρω επενδυτή. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να βρούμε μέχρι τώρα επενδυτή αντάξιο της ΑΕΚ και αυτό είναι ένα μεγάλο κρίμα αλλά και μια σκληρή πραγματικότητα. Εμείς πρώτοι λοιπόν κρίναμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τις όποιες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά με συγκεκριμένες διαφωνίες του κ.Κανελλόπουλου σε θέματα στρατηγικής και διοίκησης, είναι σεβαστές αλλά όποιος διοικεί παίρνει αποφάσεις και στο τέλος κρίνεται. Τέλος θέλω να πω ότι ο κ.Αθηνής με δηλώσεις του εκφράζει προσωπικές του απόψεις".

Απορρίφθηκε η έφεση για Αραούχο

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από την UEFA η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για μείωση της ποινής τριών αγωνιστικών για τον Αραούχο, ποινή που του επιβλήθηκε για την αποβολή το στο παιχνίδι με την Εβερτον. Ετσι, ο αργεντινός που έχει ήδη εκτίσει μία αγωνιστική στο ματς με τη Μπενφίκα, θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα ματς της ομάδας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, σε Λευκορωσία και ΟΑΚΑ.

Ειδικά στο πρώτο ματς μάλιστα, η Ενωση πάει χωρίς δεξί μπακ, μιας και θα απουσιάσει και ο Γεωργέας που επίσης αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα, ενώ δεν έχει δηλωθεί στην UEFA ο Κουτρομάνος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς χάνει τη χρονιά. Ο Αραούχο θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ενωσης, στο παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής, με την Εβερτον στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: