Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ, ο Στοχ, οι «τεσσάρες» και το πρωτάθλημα!!

Η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο δεν περιορίζεται στον Στοχ που κάνει σχεδόν ότι θέλει και σημειώνει δύο γκολ στην «τεσσάρα» της ομάδας του.Του Γιώργου Ζαχαριάδη.

Ο ΠΑΟΚ, ο Στοχ, οι «τεσσάρες» και το πρωτάθλημα
Αλλωστε δεν θα είναι η τελευταία φορά που τον παρακολουθούμε σε μερικές απολαυστικές ποδοσφαιρικές στιγμές. Μάλλον θα είναι συνήθεια και χωρίς να χρειάζονται τα δυό του γκολ για να μας πείσει ότι είναι το… κάτι άλλο.

Ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο υπάρχει διαφορά σε προσωπικότητες. Δεν λείπει η δύναμη από τους Νεοσμυρνιώτες. Ούτε το θάρρος και η αυτοπεποίθηση. Αντίθετα μάλιστα, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου, δεν έχουν να χάσουν τίποτε ώστε να αγχωθούν με την έκβαση ενός αγώνα μέσα στην Τούμπα. Ακόμη και έξι γκολ να είχαν δεχθεί από τον ΠΑΟΚ του Στοχ και του Στέφενς, κανείς δεν θα το έφεραν βαρέως στην Πλατεία.

Πιο πολύ θα κόστιζε στον ΠΑΟΚ αν είχε επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά και δεν είχε δικαιολογήσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών που στοιχίζουν όσο, όχι ένας, αλλά μερικοί Πανιώνιοι.

Ο Στοχ έκανε τη δουλειά του. Το ίδιο καλά την έκαναν μερικοί ακόμη ποδοσφαιριστές κι όλοι οι υπόλοιποι τους ακολούθησαν για να διαμορφωθεί αυτό το 4-1, όπως θα περίμενε κανείς από μια τέτοια αναμέτρηση με μικρούς κινδύνους, μάλλον ελεγχόμενους ακόμη κι από τους πιο επιπόλαιους στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ (βλέπε Χακόμπο).

Προφανώς, δεν έγιναν όλα σωστά κι ο Στέφενς δεν ξελαρυγγίστηκε τζάμπα και βερεσέ ένα ημίχρονο για να διορθώσει λάθη κυρίως στο κέντρο. Κάτι έμεινε λοιπόν για να δουλευτεί στην προπόνηση και πολλά περισσότερα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά ως σημαντικότερα θέματα, όταν συζητούμε για ομάδα που επιθυμεί το φετινό πρωτάθλημα. Κι όχι πρωτάθλημα σε δυό ή τρία χρόνια.

Σε αυτό το σημείο, η συζήτηση για μεταγραφές ανοίγει, αν και τα περιθώρια φαίνεται να έχουν στενέψει και δεν προβλέπονται εντυπωσιακές κινήσεις, παρά τις ελλείψεις (τραυματισμοί), τους αποκλεισμούς (Σπυρόπουλος) και τις… εκπαραθυρώσεις (Λόπεζ). Ωστόσο, οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και αν δεν γίνουν σοβαρές επιλογές, ίσως ακόμη και επιπέδου Στοχ, τα πράγματα να μην είναι πολύ ευχάριστα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Y. Γ. 1 Για να μην έχει χώρο (και λίγο χρόνο) ο Γκαρσία, σε ομάδα που ο Τζιώλης, όλοι μας βλέπουμε, ότι δεν είναι ο πιο σβέλτος, ο Στέφενς μάλλον έχει διαγνώσει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. Δεν αποκλείεται τελικά, η επιστροφή του, με τις ευλογίες του Σαββίδη, πριν από μερικούς μήνες, να έγινε για… εμπορικούς λόγους.
Όχι για κανέναν άλλο λόγο, μόνο και μόνο επειδή κάτι πρόσφερε αυτός ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα (όχι δα πολλά παραπάνω από κάποιους άλλους…) ας ξεκαθαρίσουν σύντομα ποια ακριβώς θα είναι η συνέχεια. Αυτό είναι το πιο δίκαιο.

Υ. Γ. 2 Κι αν δεν είπαν για το Νίνη. Κι αν δεν ακούσαμε να λένε για το δανεισμό του. Κι αν δεν είπαν για τη θέση που θα παίξει (δεξιά ή επιτελικός) και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει.
Κι ο Νίνης, ακόμη δεν πάτησε το χορτάρι, έριξε λάδι στη φωτιά. Ακου εκεί, θα πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Δεν του περίσσεψε κάτι πιο εντυπωσιακό για την ομάδα που θα διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Υ. Γ. 3 Το σημαντικότερο λάθος του Δελφάκη ήταν που δεν πέταξε έξω τον Κάτσε, όταν κτύπησε τον Κολοβό, στο τέλος του αγών, με το σκορ στο 4-1. Κι αν δεν συνετίσουν τον μικρό οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ, θα το βρουν μπροστά τους… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: