Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο Παλ Τσερνάι!!


Ο Ούγγρος τεχνικός Παλ Τσερνάι, ένας από τους μεγαλύτερος προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας του ΠΑΟΚ, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 81 ετών.
PAL3Ο Τσερνάι, που ζούσε εδώ και αρκετά χρόνια στη Βουδαπέστη, συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1983-84, όταν ο Δικέφαλος βρέθηκε αντίπαλος με την προηγούμενη ομάδα του, την Μπάγερν Μονάχου, από την οποία αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στη Μπάγερν ήταν αρχικά βοηθός του Γκιούλα Λόραντ, ο οποίος επίσης εργάστηκε (και πήρε πρωτάθλημα) με τον ΠΑΟΚ!

Λόραντ (δεξιά) και Τσερνάι μαζί στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου
Ο Μαγυάρος προπονητής γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1932 στο Πίλις της Ουγγαρίας. Διετέλεσε προπονητής, πλην της Μπάγερν (κέρδισε δύο πρωταθλήματα το 1980 και το 1981 κι ένα κύπελλο το 1982), στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη Μπενφίκα, την Γιούνγκ Μπόις, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Φενέρμπαχτσε και τη Χέρτα. Το 1994 συνεργάστηκε για λίγο με την ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η ουγγρική Σόπρον από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Απρίλιο του 1995.

Για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ο Τσερνάι (ο άνθρωπος με το φουλάρι…) είχε δηλώσει στο παρελθόν: “Ήθελα να απολαύσω όσα είχα καταφέρει την περασμένη σεζόν. Έτσι, περίμενα μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μία ομάδα, όπου θα μπορούσα να δημιουργήσω και ο κόσμος να δει το έργο μου. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτή η ομάδα. Θυμάμαι τα ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Δύο παιχνίδια, δύο φορές 0-0. Μας είχε στοιχίσει πολύ εκείνος ο αποκλεισμός…”.

Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: