Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τα «παιδιά» του Κλαφ!! (pics)

Το βράδυ της Κυριακής προβλήθηκε για πρώτη φορά το «I Believe In Miracles», η ταινία που είναι βασισμένη στη ζωή του σπουδαίου Μπράιαν Κλαφ. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν 3000 καλεσμένοι στο «City Ground», το γήπεδο της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ανάμεσά τους ήταν και οι περισσότεροι από τους παίκτες που… πίστεψαν στο θαύμα και υπό τις οδηγίες του Κλαφ έφτασαν στην κατάκτηση της κορυφής της Αγγλίας και  των δύο σερί Κυπέλλων Πρωταθλητριών. Το england365 κάνει μια αναδρομή στα πεπραγμένα τους.
Πίτερ Σίλτον

Ο Κλαφ αγόρασε τον Σίλτον από τη Στόουκ το 1977 έναντι 250 χιλιάδων λιρών. Ο Άγγλος τερματοφύλακας άξιζε «18 βαθμούς κάθε σεζόν» σύμφωνα με τον προπονητή. Είναι αυτός που κατέχει ακόμα το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων στην εθνική Αγγλίας με 125. Βρισκόταν στα γήπεδα μέχρι την ηλικία των 48, ενώ διετέλεσε στη συνέχεια για τρία χρόνια προπονητής της Πλίμουθ.
Λάρι Λόιντ

Ο πρώην στόπερ της Λίβερπουλ κόστισε μόλις 60 χιλιάδες λίρες όταν αγοράστηκε από την Κόβεντρι και αποτέλεσε έναν… βράχο στην άμυνα του Κλαφ. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική (Γουίγκαν, Νοτς Κάουντι) και πλέον είναι ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Ισπανία.
Κόλιν Μπάρετ

Ο Μπάρετ ανήκε στις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι προτού ο Κλαφ του δώσει την ευκαιρία να φτάσει σε τοπ επίπεδο με την Φόρεστ. Χάνοντας τη θέση του στην ομάδα αποχώρησε για λογαριασμό της Σουίντον, ενώ πλέον ασχολείται με τη ζωγραφική και τη διακόσμιση.
Βιβ Άντερσον

Προϊόν των ακαδημιών της Νότιγχαμ ο Βιβ Άντερσον, ο οποίος πάντως έγινε βασικό «γρανάζι» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας επί Κλαφ. Sτη συνέχεια της καριέρα του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ πλέον αποτελεί πρεσβευτή της FA και έχει μια επιχείρηση που διοργανώνει ταξίδια για αθλητικούς λόγους.
Γκάρι Μπιρτλς

Ο Μπιρτλς εργαζόταν ως ξυλουργός προτού ο Κλαφ τον πάρει από την άσημη Λονκ Ίτον έναντι μόλις 2000 λιρών. Αγωνιζόταν ως σέντερ φορ και κατάφερε μέσω της Φόρεστ να φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα της Αγγλίας και να κάνει μεταγραφή 1,25 εκατ. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον είναι σχολιαστής στην τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο.
Ντέιβιντ Νίντχαμ

Ο Νίντχαμ είχε στην καριέρα του σχεδόν 500 ματς με την «γειτόνισσα» Νοτς Κάουντι. Ο Κλαφ τον έκανε δικό του  προσφέροντας 140 χιλιάδες λίρες στην ΚΠΡ. Και στους δύο τελικούς του Πρωταθλητριών έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε, ενώ πλέον του ανήκει μια εταιρία που φτιάχνει οδικά σήματα.
Τρέβορ Φράνσις

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου λιρών για χάρη του… Ο Τρέβορ Φράνσις έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής, όταν ήρθε από την Μπέρμιγχαμ και είναι ίσως ο διασημότερος από το εκείνο το ρόστερ της Φόρεστ. Έπαιξε επίσης σε Ιταλία (Σαμπντόρια, Αταλάντα) και Σκωτία (Ρέιντζερς), ενώ σαν προπονητής είχε περάσει από Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μπέρμιγχαμ και Κρίστας Πάλας. Πλέον συνεργάζεται με το «Sky».
Φρανκ Κλαρκ

Ο Κλαρκ ήταν από τους μεγαλύτερους της… παρέας. Είχε αποκτηθεί από τη Νιούκαστλ, με την οποία μέτρησε περισσότερα από 400 ματς και ο Κλαρκ τον βρήκε στην ομάδα, καθώς ανέλαβε λίγο καιρό μετά την μεταγραφή του. Το φινάλε της καριέρας του έπεσε με την κατάκτηση του Κυπέλλου πρωταθλητριών το 1979. Στη συνέχεια ανέλαβε την Λέιτον Όριεντ και ο Κλαφ το «έχρισε» διάδοχό του όταν αποχώρησε από τη Φόρεστ το 1993. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε και πρόεδρος της ομάδας.
Άρτσι Γκέμιλ

Ο Σκωτσέζος χαφ συνεργάστηκε με τον Κλαφ και στην Ντέρμπι, προτού ο σπουδαίος προπονητής τον πάρει μαζί του στο Νότιγχαμ. Οι δυο τους ήρθαν σε ρήξη όταν ο Γκέμιλ έμεινε εκτός από τον τελικό του 1979. Μετά από χρόνια οι δύο άντρες τα «βρήκαν» και μάλιστα ο Γκέμιλ επέστρεψε στην ομάδα ως μέλος του προπονητικού τιμ στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Κένι Μπαρνς

Ο Κλαφ τον απέκτησε έναντι 150 χιλιάδων λιρών ως επιθετικό από την Μπέρμιγχαμ, ωστόσο, τον «μεταμόρφωσε» και τον χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας. Το 1981 πήρε μεταγραφή για τη Λιντς (400 χιλιάδες) και σήμερα δουλεύει ως αρθρογράφος σε εφημερίδες. Μόνο δύο άνθρωποι τον αποκαλούσαν με τον κανονικό του όνομα, το «Κένεθ». Η μητέρα του και ο Κλαφ…
Τόνι Γούντκοκ

Προωθήθηκε από τον Κλαφ στην πρώτη ομάδα της Φόρεστ και μάλιστα αναδείχθηκε «Καλύτερος Νέος Παίκτης» το 1978. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στον τελικό του 1979 πωλήθηκε στην Κολωνία έναντι 600 χιλιάδων λιρών. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ, της οποίας ήταν ο πρώτος σκόρερ για τέσσερις σεζόν, προτού τραυματιστεί. Σήμερα ασχολείται με επιχειρήσεις αθλητικού περιεχιμένου.
Τζον Ρόμπερτσον

Ο Ρόμπερτσον βρισκόταν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές όταν ανέλαβε ο Κλαφ. Ο «Πικάσο» όπως τον αποκαλούσε, όχι απλά έμεινε και έγινε βασικός στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Αμβούργου στον τελικό του 1980. Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν το δεξί χέρι του Μάρτιν Ο’Νιλ σε Γουίκομ, Νόριτς, Λέστερ, Σέλτικ και Άστον Βιλα. Το 2013 έπαθε καρδιακή προσβολή παίζοντας τένις, αλλά την «γλίτωσε».
Ίαν Μπόιερ

Ο Μπόιερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι και ο Κλαφ τον πήρε στη Φόρεστ από την Λέιτον Όριεντ. Μέσος με ξεχωριστό στυλ, αγωνίστηκε και στους δύο τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Έφυγε για τη Σάντερλαντ, όμως επέστρεψε στην ομάδα προτού ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Σήμερα είναι σκάουτερ στην Μπλάκμπερν, στον πάγκο της οποίας κάθεται ο γιος του, Γκάρι.
Τζον Μακγκόβερν

Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κλαφ όταν ήταν 15 ετών στην Χάρτπουλ και το πρώτο πράγμα που άκουσε από τον προπονητή του ήταν πως πρέπει να κόψει τα μαλλιά του διότι μοιάζει με κορίτσι… Το έκανε, ακολούθησε τον Κλαφ Ντέρμπι και μετά στη Φόρεστ ήταν αυτός που σήκωσε τις κούπες στους τελικούς του Πρωταθλητριών. Σήμερα είναι ένας από τους πρεσβευτές του συλλόγου.
Τζον Ο’ Χέιρ

Ο Σκωτσέζος φορ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Κλαφ στη Ντέρμπι. Τον ακολούθησε στη Λιντς για εκείνες τις 44 ημέρες που ο Βρετανός έμεινε στο τιμόνι της και στη συνέχεια ξανασυναντηθήκαν στη Φόρεστ. Για ένα διάστημα βρέθηκε στην Αμερική και την Dallas Tornado. Πρέσβης του συλλόγου και αυτός, ενώ εργάστηκε και ως οδηγός στην Toyota.
Γκάρι Μιλς

Ο Μιλς αγωνιζόταν με την ίδια άνεση τόσο στην άμυνα, όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ένα «εργαλείο» στα χέρια του Κλαφ, που το 1978 έγινε ο νεότερος παίκτης της Φόρεστ που αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος, όντας μόλις 16 χρονών. Σήμερα είναι ο προπονητής της Ρέξαμ.
Μάρτιν Ο’ Νιλ

Σπούδασε δικηγόρος, όμως τον κέρδισε το ποδόσφαιρο… Ο Μάτιν Ο’ Νιλ είχε μια σχέση αγάπης-μίσους με τον Κλαφ, καθώς ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το γεγονός πως έμεινε εκτός για τον τελικό του 1979, αν και έναν χρόνο αργότερα ήταν βασικός απέναντι στο Αμβούργο. Είναι αυτός που «ρούφηξε» περισσότερο από τον καθένα τις προπονητικές γνώσεις του σπουδαίου τεχνικού. Γουίκομ, Λέστερ, Σέλτικ, Άστον Βίλα, Σάντερλαντ είναι οι ομάδες που έχει καθοδηγήσει και πλέον κρατά το τιμόνι της εθνικής Ιρλανδίας με την οποία θα διεκδικήσει στα πλέι οφ την πρόκριση για το Euro 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: