Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Οκκάς: «Σήμερα θα κέρδιζε η Κύπρος την Ελλάδα»

Την πίστη ότι η Κύπρος θα κέρδιζε την Ελλάδα αν έπαιζαν αυτήν την εποχή εξέφρασε ο Γιάννης Οκκάς μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για την αποψινή «μάχη» με τη Βοσνία που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική.

Οκκάς: «Σήμερα θα κέρδιζε η Κύπρος την Ελλάδα»
Στην καλή πορεία της Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2016 αναφέρθηκε κυρίως ο Γιάννης Οκκάς μιλώντας στην εκπομπή «Pick n’ Goal» του ΣΠΟΡ FM 94,6 που παρουσιάζουν Αλέξης Σπυρόπουλος, Θανάσης Ασπρούλιας. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου επικράτησε 2-1 το Σάββατο στο Ισραήλ και σήμερα θα διεκδικήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, καθώς θέλει νίκη επί της Βοσνίας (13/10, 21:45)και μη νίκη του Ισραήλ επί του Βελγίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί πως η Εθνική θα καταφέρει να κάνει ένα restart, αλλά θεωρεί πως αν η Κύπρος αντιμετώπιζε την γαλανόλευκη αυτήν την περίοδο θα έπαιρνε τη νίκη. Οι δύο ομάδες πάντως θα κοντραριστούν στα προκριματικά για το Μουντιάλ 2018.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι για το κυπριακό ποδόσφαιρο μετά το ματς του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «8» Champions League και το αν έπαιξε ο ίδιος τη… σωστή εποχή: «Ναι είναι, αλλά θα σας θυμίσω και άλλο ένα παιχνίδι. Είναι το ματς με την Αυστρία και αν το παίρναμε θα πηγαίναμε στα μπαράζ. Αν με ρωτάτε αν γεννήθηκα νωρίτερα θα σας πω ότι γεννήθηκα την κατάλληλη εποχή. Ήμουν μέλος της Ανόρθωσης του 1997-2000 που ήταν η πρώτη ομάδα που διεκδίκησε κάτι σημαντικό, βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο Champions League. Είμαστε όλοι στο πόδι εδώ και μέρες».

- το γεγονός ότι ο κόσμος είναι πιο πιστός στην Εθνική αυτήν τη φορά: «Είναι διαφορετικά αυτήν τη φορά, έχει φέρει τον κόσμο πολύ κοντά αυτή η διοργάνωση. Είναι και πολλά νεαρά παιδιά που έχουν έρθει κοντά. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία. Να λέμε και πάλι καλά που η πορεία είναι αυτή. Είναι τελικός, αλλά σίγουρα πρέπει να περιμένουμε και το Ισραήλ. Έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά ας κάνουμε εμείς το καθήκον μας και βλέπουμε».

-το αν υπήρχε πίστη γενικότερα στην Κύπρο μετά την κλήρωση για πρόκριση: «Μετά την κλήρωση είπαμε ότι το Βέλγιο είναι το Βέλγιο, είναι καλή ομάδα και η Βοσνία. Πιστεύω ότι αφού βγαίνουν τρεις ομάδες, είναι ευκαιρία για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Τις τρεις ομάδες τις είχαμε και στην προηγούμενη προκριματική φάση. Δεν περιμέναμε τόσο δυνατή την Ουαλία, αλλά και το κακό ξεκίνημα της Βοσνίας».

-τον ομοσπονδιακό τεχνικό: «Τον κύριο Χριστοδούλου τον είχα προπονητή στην Ανόρθωση λίγο πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου. Βάζει το όνομα του δυνατά στην προπονητική παρέα, κάνει μικρά-μικρά βήματα. Ήταν αρκετά καλός ποδοσφαιριστής, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και της ψυχολογίας του παίκτη. Ό,τι και να πω εγώ μιλάνε από μόνα τους τα αποτελέσματα. Παίζει ένα ματς για να γράψει ιστορία».

-το αν επενδύονται πιο πολλά χρήματα πλέον στην Κύπρο με αποτέλεσμα να μην έρχονται στην Ελλάδα παίκτες από το πρωτάθλημα της Μεγαλόνησου: «Όχι δεν είναι πιο πολλά τα λεφτά. Αντιθέτως. Υπάρχουν και εδώ δυσκολίες. Είχαν βάλει την Κύπρο στον χάρτη της Ευρώπης οι Κύπριοι που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκείνη την φουρνιά έχουμε σταματήσει οι περισσότεροι. Περιμέναμε ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στον εξωτερικό οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν μπορούν να πάρουν την ευκαιρία τους εκτός Κύπρου. Υπάρχει ξενομανία εδώ στην Κύπρο. Από εκεί που οι ομάδες βοηθούσαν τα παιδιά τώρα δεν το κάνουν. Ευτυχώς που υπάρχει κι Εθνική. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που αξίζουν το βήμα παραπάνω. Αν τους δοθεί η ευκαιρία θα βοηθήσουν και την Εθνική ανεβαίνοντας επίπεδο, όπως και τον εαυτό τους πηγαίνοντας στο εξωτερικό».

-το ποιος πιστεύει ότι θα κέρδιζε αν έπαιζε σήμερα η Ελλάδα με την Κύπρο (σ.σ. θα κοντραριστούν στα προκριματικά του Μουντιάλ):«Σήμερα με αυτήν την ψυχολογία θα κερδίσει η Κύπρος. Με όλο τον σεβασμό όποτε και να παίξουμε η Κύπρος θα κερδίσει (σ.σ. γέλια). Εγώ θέλω να στείλω το μήνυμα ότι οι Ελληνοκύπριοι χάρηκαν με τις επιτυχίες της Ελλάδας. Πιστεύω ότι θα γίνει το restart και θα ανέβει η Ελλάδα, έχει και αρκετά ταλέντα που θα την βοηθήσουν να τα καταφέρει. Θα είναι ιδιαίτερα παιχνίδια για εμάς που αγωνιστήκαμε στην Ελλάδα και φάγαμε και ψωμί στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: