Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μία τελευταία ευκαιρία για τον Α.Σ.!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας 
Μέσα στην απροθυμία που υπάρχει για την διοικητική εμπλοκή στον Α.Σ. Αρης, λογικό είναι να ακούγεται στην οικογένεια των κίτρινων, έστω και με το στοιχείο της υπερβολής, το «κάθε υποψηφιότητα δεχτή».

Οι τρεις άγονες Γ. Συνελεύσεις, εκ των οποίων οι δύο μάλιστα διακόπηκαν, ήταν ένα κακό μαντάτο για τον ιστορικό σύλλογο. Συγχρόνως η αδυναμία του Τ.Α.Π. να αγωνισθεί με πλήρη ομάδα στην τελευταία επίσημη υποχρέωση του, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας  που υπάρχει σε επτά αθλητές που υπέγραψαν νέα συμβόλαια, ήταν επόμενο να δρομολογήσει εξελίξεις.

Οι εποχές των «παχιών αγελάδων» έχουν περάσει οπότε υπάρχει και λειψανδρία εύρωστων οικονομικά παραγόντων που να ασχολούνται με τα διοικητικά των ομάδων. Το παραγοντικό χόμπι είναι ένα ακριβό σπορ το οποίο γίνεται ακριβότερο στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Ετσι δεν είναι παράδοξο που μέχρι και σήμερα υπάρχει αδιέξοδο σ’ ένα σωματείο όπως είναι ο Αρης, καθώς υπάρχει και ένας πρόσθετος παράγοντας: Το περιβάλλον δεν είναι τόσο καθαρό, οπότε δημιουργούνται πρόσθετοι λόγοι που αποθαρρύνουν, ίσως, και τους τελευταίους ρομαντικούς παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά στο και πέντε υπάρχει ενδιαφέρον για τον σχηματισμό διοίκησης η οποία θα επωμισθεί τις ευθύνες του Ερασιτέχνη σε μία κομβική στιγμή.

Ο κ. Γιάννης Ψηφίδης ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διοικήσεις, τόσο της ΠΑΕ όσο και του Α.Σ. Αρης κατέχοντας την ιδιότητα του προέδρου, αλλά έφυγε με τις χειρότερες εντυπώσεις, πείσθηκε να ενεργοποιηθεί εκ νέου. Το κ. Ψηφίδη ενεθάρρυναν, προκειμένου να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές είχε, τόσο εν ενεργεία παράγοντες άλλων τμημάτων των κίτρινων, όσο και οι εκπρόσωποι του οπαδικού κινήματος. Ετσι πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν έντονες ζυμώσεις προκειμένου να σχηματοποιηθεί η διοίκηση τα ονόματα της οποίας θα κατατεθούν στο Ειρηνοδικείο.

Το εγχείρημα σαφώς και είναι δύσκολο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιες θα είναι οι πηγές της χρηματοδότησης της προσπάθειας. Η αγάπη για τον Αρη είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για την ανάμειξη με τα διοικητικά του Ερασιτέχνη, αλλά δεν είναι αρκετή για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που μοιάζουν με βουνό.

Ένα δεύτερο θέμα που μοιάζει με «καυτή πατάτα» είναι η υπογραφή του μνημονίου με τον κ. Καρυπίδη. Ο έφορος έχει ανεβάσει ψηλά το πήχη του μπάτζετ οπότε θα είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί το πλαίσιο εκείνο που θα διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, εάν τυχόν γίνει κανένα κακό.

Μ’ αυτά τα δεδομένα η εξεύρεση απλώς 15 ονομάτων τα οποία θα προταθούν στον Ειρηνοδίκη προκειμένου να πάρουν μία απόφαση δικαστηρίου για την διοίκηση του Α.Σ. Αρης δεν αποτελεί λύτρωση για τον ιστορικό σύλλογο. Το ζήτημα που μπαίνει είναι η αγάπη και η διοικητική ικανότητα των ατόμων αυτών να συνυπάρξει με ένα γεμάτο ταμείο. Διαφορετικά ο Αρης θα πρέπει να αναζητήσει  όχι διοικητικούς παράγοντες, αλλά… μάγους.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: