Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μακάρι να δικαιωθεί η καλή διάθεση των μεγαλομετόχων!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Αγνοια κινδύνου έχει ο Ιβάν Σαββίδης. Και, μαζί του, ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Και οι δύο θέλουν να γίνουν τα ματς ΠΑΟΚ – Ηρακλή με οπαδούς και των δύο ομάδων στις κερκίδες. Καλώς το θέλουν. Ολοι το θέλουμε. Αλλά οι ομάδες κινδυνεύουν με τιμωρίες. Και κανένας από τους δύο δεν είναι, εκ των πραγμάτων, ικανός να ελέγξει όλους τους οπαδούς των ομάδων τους. Μακάρι να μπορούσαν.

Εκείνο που δεν σκέφτονται, ή ίσως δεν θέλουν να σκεφτούν, είναι ότι στο Ελλαδιστάν, ακόμη και εν έτει 2015, επιμένουμε να τιμωρούμε μόνο τις ομάδες σε περίπτωση επεισοδίων και να θεωρούμε ότι έτσι καταπολεμούμε τη βία. Αν, ο μη γένοιτο, τιμωρηθεί η μία ή άλλη ομάδα, τότε ο μεγαλομέτοχός της θα προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι στους κόλπους των οπαδών των ομάδων τους έπαψαν, ως δια μαγείας, να υπάρχουν κακοί οπαδοί.

Ιδιαίτερα ο Ιβάν Σαββίδης πιστεύει ότι μετά τις δηλώσεις που έκανε με αφορμή τα γεγονότα του αγώνα με την Ντόρτμουντ, άπαντες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνετίστηκαν. Θεωρεί, μάλιστα, ότι  αυτό επιβεβαιώθηκε από την άψογη ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εύχομαι να δικαιωθεί πανηγυρικά. Εύχομαι να είναι υπερβολικοί οι φόβοι όσων πιστεύουν το αντίθετο. Εύχομαι επίσης να μη ξαναδοθούν ποτέ αφορμές για έκτροπα, αν και οι θερμοκέφαλοι ενεργούν πολλές φορές χωρίς καν αφορμή και αιτία.

Είναι γεγονός ότι η στάση της Αστυνομίας υπήρξε αρνητική. Αναμενόμενο. Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα είναι αρνητικός και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα αποφασίσει σήμερα εάν θα επιτρέψει να δοθούν εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται και να συναινέσει, αν θελήσει να δείξει ευρύτητα πνεύματος και να αποφασίσει να υποστηρίξει την καλή διάθεση που εκδηλώνουν οι μεγαλομέτοχοι των δύο ομάδων. Κι ας φοβάται κατά βάθος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί αυτό που όλοι απεύχονται.

Από την πλευρά μας, εξαντλήσαμε ήδη τις “συμβουλές”, λέγοντας και επαναλαμβάνοντας το αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, δεν υπάρχει κανείς λόγος να “ντυθεί” αυτό το ματς (και κανένα άλλο) με φανατισμό και μίσος. Μόνο μία έκκληση θα προσθέσω: Οσοι δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και όσοι δεν το αγαπούν, ας μην κάνουν τον κόπο να πάνε ούτε στο Καυτανζόγλειο, ούτε στην Τούμπα, σε περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας. Ας βρουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη διάρκεια του αγώνα, αντί να πάνε στο γήπεδο έτοιμοι να “παραστρατήσουν”.

ΥΓ. Tα “γαβγίσματα” στον δημοσιογραφικό χώρο, μόνο αηδία προκαλούν στους αναγνώστες, στους ακροατές και τους τηλεθεατές. Ειδικά όταν οφείλονται στην απώλεια μιας είδησης. Δυστυχώς, κάποιοι γερνάνε και αντί να βάλουν μυαλό ξαναγίνονται μωρά...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: