Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κάμπελ να 'χετε!!

Ο Τζο Κάμπελ πήρε από το... χέρι την Κόστα Ρίκα και την οδήγησε σε νίκη (3-1) επί της Ουρουγουάης, βάζοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ, αν και οι «σελέστε» προηγήθηκαν με πέναλτι του Καβάνι.
Κάμπελ να 'χετε!
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ είναι γεγονός. Η Ουρουγουάη αποδείχθηκε φαβορί στα «χαρτιά» στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για την πρώτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 στο «Καστελάο», αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζο Κάμπελ, που απάντησε με γκολ στο 54’ σε αυτό που είχε πετύχει ο Έντισον Καβάνι, ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Λουγκάνο από τον Ντίας, που του τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του έμπειρου αμυντικού. Ο Ντουάρτε έβαλε μπροστά την ομάδα του Πίντο στο 57’ με άψογη κεφαλιά.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό και σήμερα χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ φόρ, παίζοντας αρκετά όμως έξω από την περιοχή, έβγαλε και ασίστ στον Ουρένια στο 84’ που εκτέλεσε άψογα τον Μουσλέρα.

Η Ουρουγουάη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μάξι Περέιρα στο 90+4’ για σκληρό φάουλ στον… Κάμπελ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση για λίγο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Το ματς



Το παιχνίδι ήταν «άγευστο» στα πρώτα λεπτά, καθώς δεν είχε ευκαιρίες. Άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον από το έβδομο λεπτό και μετά, όταν η Ουρουγουάη, που είχε τον έλεγχο μέχρι εκείνη τη στιγμή, έγινε απειλητική για πρώτη φορά. Ο Φορλάν ήταν αποδέκτης μπαλιάς μέσα στην περιοχή, αλλά έδιωξε η αντίπαλη άμυνα την τελευταία στιγμή. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκοντίν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν σε θέση off-side. Στην επόμενη φάση, ο Καβάνι ύστερα από λάθος διώξιμο, σούταρε δυνατά με τη μια, όπως δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Νάβας.

Στο 23’ οι «σελέστε» κέρδισαν πέναλτι. Ο Φορλάν εκτέλεσε φάουλ, ο Λουγκάνο διεκδίκησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει σε αυτήν, διότι το κράτησε ο Ντίας. Ο Καβάνι ανέλαβε την… ευθύνη και ήταν εύστοχος επιλέγοντας τη δεξιά γωνία.

Από εκείνο το σημείο και μετά «ξύπνησε» η Κόστα Ρίκα και απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα τετράλεπτο. Αρχικά με δυνατό σουτ του Κάμπελ και στη συνέχεια, ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Γκονζάλες στόπαρε μέσα στην περιοχή και σούταρε, κερδίζοντας κόρνερ. Στο 43’ έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Ο Ρουίς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μουσλέρα έκανε άστοχη έξοδο με τον Μπόργκες να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας αρχικά, αλλά να μην έρχεται σε επαφή με αυτήν, όπως και ο Γκονζάλες στην συνέχεια, ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη.

Ο τελευταίος… λόγος στο πρώτο μέρος άνηκε στην Ουρουγουάη. Ο Φορλάν έκανε το σουτ από απόσταση και η κόντρα στην μπάλα από αμυντικό της έδωσε ύψος, κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Νάβας που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά η Κόστα Ρίκα και προειδοποίησε στο 51’ με διπλή ευκαιρία του Ντουάρσε που έκανε την κεφαλιά αρχικά και στη συνέχεια έκανε κακό σουτ. Τρία λεπτά μετά ο Καμπόα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς τα δεξιά και αφού πέρασε από έναν επιτιθέμενο και έναν αμυνόμενο, έφθασε στον Κάμπελ, που εκτέλεσε ιδανικά, κάνοντας το 1-1.

Η ομάδα του Πίντο δεν πάτησε φρένο και στο 58’ ο Ντουάρτε πήρε το «αίμα του πίσω» και με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Μουσλέρα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο Κάμπελ έγινε επικίνδυνος και στο 64’, κάνοντας πολύ δυνατό και φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα. Η Κόστα Ρίκα έφτασε στα καρέ της Ουρουγουάης και στο 66’ με τον Ρουίς να κάνει την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί. Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες εμφανίστηκε στο 70’ όταν ο Καβάνι έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να ισοφαρίσει και λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Η Ουρουγουάη πίεσε μέχρι το τέλος του ματς, αλλά δεν κατάφερε τίποτα και προς το τέλος ρίσκαρε πολύ, παίζοντας πολύ ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πληρώσει στο 84’, όταν ο Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ουρένια, που εκτέλεσε τον Μουσλέρα.


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων



Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (60’ Λοδέιρο), Ρίος, Κ. Ροντρίγκες (76’ Ερνάντες), Στουάνι, Φορλάν (60’ Α. Γκονζάλες), Καβάνι.

Στον πάγκο για τους «γαλάζιους» έμειναν οι: Μουνιός, Σίλβα, Φούσιλε, Α. Περέιρα, Σουάρες, Χιμένες, Πέρες, Ραμίρες, Κοάτες.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόργκες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (89’ Μπαράντες), Ρουίς (83’ Ουρένια), Ντίας, Καμπόα, Τεγέντα (74’ Κουμπέρο), Κάμπελ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Πέμπερτον, Καμπρονέρο, Ακόστα, Μίριε, Φρανσίς, Γκρανάντος, Μπρένες, Μίλερ, Κάλβο.

Γήπεδο: «Καστελάο»

Διαιτητές: Φέλιξ Μπριχ, Μαρκ Μπορς. Στέφαν Λουπ και τέταρτος ο Βίκτορ Καρίγιο από το Περού. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: