Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Στερν προς NBAers!!

Διορία έως την Τετάρτη (09/11) έδωσε στους παίκτες ο Ντέιβιντ Στερν προκειμένου να αποδεχθούν την νέα πρόταση των ιδιοκτητών ειδάλλως άφησε να εννοηθεί ότι η στάση της λίγκας θα γίνει σκληρότερη.
Τελεσίγραφο Στερν προς NBAers (BINTEO)
Νέα πολύωρη συνάντηση είχαν οι δύο πλευρές στην Νέα Υόρκη υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού διαμεσολαβητή Τζορτζ Κοέν, χωρίς να επέλθει και πάλι συμφωνία. Ο κομισάριος του ΝΒΑ έστειλε πρόταση-τελεσίγραφο προς την πλευρά των παικτών, η οποία περιλαμβάνει μερίδιο εσόδων στους παίκτες σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 49%-51%.
«Είπαμε στους παίκτες ότι οι όροι της συμφωνίας θα είναι γραπτοί έτσι ώστε να είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι για τι δύο πλευρές και ελπίζουμε να τις αποδεχθούν. Θα είμαστε ανοιχτοί να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε μετά την συνάντηση ο Στερν και πρόσθεσε:
«Αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε μέχρι την Τετάρτη θα προτείνουμε νέα πρόταση, η οποία επίσης θα δοθεί γραπτώς στους παίκτες. Θα πρόκειται για μια πολύπλευρη συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει 47% έσοδα στους παίκτες, με ευέλικτο salary cap και πολλά άλλα ζητήματα. Ελπίζουμε ότι αυτή η αντιπαράθεση προτάσεων θα κάνει τους παίκτες να αναθεωρήσουν την θέση τους και να αποδεχθούν την συμφωνία».
Παράλληλα δήλωσε κουρασμένος από τις αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόταση θα γίνει δεκτή από τους παίκτες.
«Είμαι κουρασμένος. Κάναμε αυτήν την και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή ως την Τετάρτη. Δεν πρόκειται να κάνω κάποια μαντεψιά ή κάτι τέτοιο. Θέλουμε οι παίκτες μας να παίξουν, να γίνει η σεζόν. Αυτοί είναι οι όροι που είμαστε προετοιμασμένοι να θέσουμε και να γίνουν όσο τον δυνατόν περισσότερα παιχνίδια».

Φίσερ: «Δεν αποδεχόμαστε το τελεσίγραφο»
Από την πλευρά του, ο Ντέρεκ Φίσερ εξέφρασε την απογοήτευση του από την αποτυχημένη συνάντηση των δύο πλευρών.
«Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για τους οπαδούς μας, για όσους εργάζονται στα γήπεδα. Από την πλευρά μας, είχαμε όλη την καλή διάθεση να κλείσουμε την συμφωνία απόψε και είμαστε στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε παρά τις κινήσεις που κάναμε. Κάναμε πολύ σημαντικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια να κλείσουμε το χάσμα που υπάρχει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης παικτών και η πρόταση των ιδιοκτητών δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή:
«Αυτήν την στιγμή μας έχει δοθεί ένα τελεσίγραφο και η απάντηση μας είναι ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Η πρόταση ήταν τόσο ανεπιθύμητη, που δεν πρόκειται να συζητηθεί μέχρι την διορία της Τετάρτης. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία που μπορούμε να παρουσιάσουμε στους παίκτες προς ψήφιση. Δεν μπορώ να πω ότι θα γίνει γενική συνέλευση του σώματος για να ψηφίσουμε τα όσα μας προτάθηκαν».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: