Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Άνθρωποι είναι οι διαιτητές και κάνουν λάθη»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη και τόνισε πως θα μπορούσαν και έπρεπε να είχαν κάνει το 3-0, ενώ στην συνέχεια απολογήθηκε για ένα επεισόδιο που είχε με τον τέταρτο διαιτητή κατά την διάρκεια του αγώνα.
«Άνθρωποι είναι οι διαιτητές και κάνουν λάθη»
«Φαινόταν πως το ματς πήγαινε πολύ ήρεμα για μας μέχρι το 1ο γκολ, δεν είχαμε κίνδυνο μέχρι τότε. Ο Άρης όμως είναι πολύ καλή ομάδα σε φάσεις τακτικής γιατί έχει ψηλούς παίκτες και σουτάρουν καλά. Με αυτόν τον τρόπο δεχτήκαμε το 1ο γκολ και πιστέψαμε ότι δεν είχε χρόνο πολύ το ματς. Εκεί επικράτησαν κάποια νεύρα, εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα μέχρι τέλους, εκείνοι πίεσαν, δε λυγίσαμε και έτσι τελείωσε το ματς», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός.

Και συνέχισε για την... παρεξήγηση που είχε κατά την διάρκεια του ματς με τον τέταρτο διαιτητή: «Θέλω να απολογηθώ στον 4ο διαιτητή για τη συμπεριφορά μου στη φάση του 50ου λεπτού. Ήταν η φάση ενός κόρνερ και ένα φάουλ που πίστευα ότι δεν ήταν. Υπάρχει εκνευρισμός σε τέτοια ματς από την πλευρά όλων, ακόμα και των διαιτητών. Ήταν μία αντίδραση της στιγμής που δεν ήταν σωστή από την πλευρά μου. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές, είναι και αυτοί άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, οι διαιτητής, ο κόσμος, όλοι. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στην Ελλάδα προς τους διαιτητές. Υπάρχει παράλληλα σκέψη για τον κόσμο, για όλους, όταν σφυρίζουν. Πρέπει να τους αφήσουμε λίγο χώρο, αλλά και οι ίδιοι πρέπει να μάθουν στην πίεση που υπάρχει από τον περίγυρο, τον κόσμο. Γι'αυτό πιστεύω ότι πρέπει να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές. Να σχολιάζουμε πράγματα που αφορούν το παιχνίδι και όχι τους διαιτητές».
Για την πίεση που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά: «Και με τον Εργοτέλη είχαμε προηγηθεί, όμως κινδυνεύσαμε στα τελευταία λεπτά. Αυτό συμβαίνει γατί το να κερδίσεις είναι πολύ δύσκολο. Όταν κερδίζαμε με 2-0, είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε το 3-0 και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Η πιο σημαντική ήταν αυτή του Μόνχε. Όταν γίνεται το 2-1, πάντα ο αντίπαλος ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, μην ξεχνάμε ότι παίζουμε στο γήπεδο του Άρη και είναι πάντα δύσκολα να κερδίσουμε εδώ. Παίζουμε εκτός έδρας, ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα, εμείς θέλουμε να κερδίζουμε με το πετυχαίνουμε τα περισσότερα γκολ».
Για τις αλλαγές στον Άρη με τον νέο προπονητή: «Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά όταν ο προπονητής έρχεται την προηγούμενη μέρα. Όμως, εάν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι σήμερα 5 ή 6 ποδοσφαιριστές που έμειναν στον παγκο, ήταν μέχρι πρότινος βασικοί. Παίκτες που ήταν βασικοί, όπως ο Πρίτας, Παπαστεριανός, έμειναν πίσω και ήταν έκπληξη για εμάς. Το ματς έγινε έτσι ινκόγκνιτο για εμάς. Στην Ισπανία λένε «καινούργιος προπονητής, σίγουρη νίκη»".

Δεν υπάρχουν σχόλια: