Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τους είπαν θα κάνουν πλάκα και το πίστεψαν...!!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το αγχωτικό 3-2 με τον Άρη, έδωσαν για ακόμα μία φορά την εντύπωση ότι δεν παίρνουν στα σοβαρά τους αντιπάλους τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τους είπαν θα κάνουν πλάκα και το πίστεψαν...
Κάποιος πρέπει να πει μια αλήθεια για τον Ολυμπιακό. Κι επειδή πολλοί διστάζουν, θα την γράψει ο σκύλος. Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δείχνει μια ασόβαρη αγωνιστική εικόνα. Όχι, βέβαια, ότι στο τσάμπιονς λιγκ βγάζει μάτια, όμως εκεί τουλάχιστον δεν παίζει με την φωτιά τόσο πολύ.
Το ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να του δίνει εύκολες νίκες σε μερικά ματς, δεν πάει να πει τίποτα. Ο Ολυμπιακός σε ολόκληρα ημίχρονα ή σε μεγάλα διαστήματα αρκετών αγώνων κάνει χαβαλέ μέσα στο γήπεδο. Ή σκάει από την κούραση και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του στο β’ μέρος. Ή υποτιμά τους αντιπάλους όταν προηγείται.
Αν, λοιπόν, δεν τραβήξει κάποιος γρήγορα το αυτί του Βαλβέρδε και των παικτών, τότε ίσως ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τις τάσεις αυτοκτονίας. Κι απόψε, μάλιστα, ήταν αρκετά τυχερός. Αν είχε απέναντί του για αντίπαλο μια ομάδα με στοιχειώδη αμυντική λειτουργία κι έναν «κανονικό» σέντερ φορ (όπως είχε π.χ. ο ΟΦΗ), τότε είναι πιθανόν στο τέλος και ο Άρης να έκοβε βαθμούς από τους ερυθρόλευκους, έτσι όπως τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη.
Ας πιάσουμε λίγο τα παιχνίδια από την αρχή:
* Ο Ολυμπιακός μπήκε στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ξάνθη. Βρέθηκε να χάνει στο Καραϊσκάκη, ισοφάρισε στο 86, η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες και με την ψυχή στο στόμα έγινε το 2-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
* Μετά ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Εργοτέλη. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν ίδια με τη σημερινή. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 0-2 στην Κρήτη, ο Εργοτέλης μείωσε 1-2, έγινε το 1-3, αλλά στο 85 ο Ολυμπιακός έφαγε και δεύτερο γκολ. Πάλι αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά. Παραλίγο να χάσει βαθμούς σε ένα δικό του ματς.
* Με την ΑΕΚ προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, όμως η Ένωση ισοφάρισε και πήρε το «Χ».
* Με τον ΟΦΗ μπήκε μπροστά στο σκορ 2-0 και στο τέλος έγινε 2-2.
* Και απόψε ενώ προηγήθηκε 2-0 στο Βικελίδης κι έχανε ευκαιρίες, στο τέλος το ματς έγινε ντέρμπι. Κι αν ο Άρης δεν είχε άμυνα σκορποχώρι για να τρώει γκολ σε κάθε στημένη φάση, τότε θα κινδύνευαν περισσότερο οι ερυθρόλευκοι.
Αν, λοιπόν, αυτή είναι εικόνα αγωνιστικής σοβαρότητας, τότε τι να πούμε; Και, μάλιστα, αν έβγαζε μάτια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, τότε θα υπήρχε κι ένα σοβαρό άλλοθι. Τώρα τι υπάρχει; Στην Ευρώπη μετράει τρείς ήττες σε τέσσερα ματς, στην Ελλάδα κερδίζει με το στανιό και στο β’ μέρος σέρνεται.
Μήπως, λοιπόν, πρέπει κάποιος να συνεφέρει τους παίκτες για να μην θεωρούν ότι τελειώνει ένα ματς, όταν προηγούνται; Και μήπως πρέπει να τεθεί κι ένα θέμα τι γίνεται με την φυσική κατάσταση; Κλατάρει συνέχεια στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Κι όχι πάντα επειδή προηγείται ματς στην Ευρώπη. Συμβαίνει κι άλλες φορές, δηλαδή.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: