Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Λέτο έδειξε ...Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός, με δύο γκολ του Λέτο, νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, που λίγο έλειψε να γυρίσει από το 3-0! Θύμισαν Ολυμπιακό οι πράσινοι με τις τάσεις αυτοκτονίας στο φινάλε. Πάντως, πάνε πρώτοι στο "Καραϊσκάκη"!
Ο Λέτο έδειξε ...Ολυμπιακό!
Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετική απόδοση νίκησε την ΑΕΚ στο «καυτό» ΟΑΚΑ με 3-2 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους, δύο παραπάνω από τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα στο Φάληρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 16' και στο 30', ενώ το τρίτο «πράσινο» γκολ σημείωσε ο Κατσουράνης στο 53'. Η Ένωση, που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ήταν κακή, κατάφερε να μειώσει στο 61' με ένα πολύ ωραίο γκολ του Μπέλεκ σε 3-1 και με τον Λεονάρντο στο 89' σε 3-2. Το γκολ του Βραζιλιάνου μάλιστα, μετέτρεψε το ματς σε... θρίλερ στο φινάλε.

Ωστόσο, η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του «τριφυλλιού» πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 40.000 φιλάθλους του που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης ζήτησαν νίκη και στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Δίδυμο Λέτο – Κλέιτον και «κιτρινόμαυρο» 4-3-3

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν άλλαξε την πετυχημένη... συνταγή των προηγούμενων αναμετρήσεων και παρέταξε για ακόμα μία φορά τον Παναθηναϊκό χωρίς κλασικό επιθετικό και μπροστά τους Κλέιτον και Λέτο. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου χρησιμοποίησε το 4-3-3 με μία έκπληξη, καθώς προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Δέλλα.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Παναθηναϊκό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, στα δεξιά της άμυνας ο Μαρίνος, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Τα δύο κεντρικά χαφ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμάο και Κατσουράνης, λίγο πιο δεξιά έπαιζε ο Ζέκα και αριστερά ο Κουίνσι. Στην επίθεση ήταν οι Λέτο και Κλέιτον, σε σύστημα όμως που ανάλογα με τον τρόπο που έβγαινε μπροστά το «τριφύλλι» γινόταν 4-3-3. Από την άλλη, για την ΑΕΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, στα δεξιά της άμυνας ο Κοντοές, αριστερά ο Καράμπελας και στο κέντρο οι Μανωλάς και Κάλα. Στη μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Βάργκας, Μάκος και Καφές και στην τριάδα μπροστά ξεκίνησαν δεξιά ο Μπέλεκ, αριστερά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.


Ασταμάτητος ο Λέτο!

Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να κυλήσουν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 9' για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο Ζέκα γύρισε πολύ ωραία έξω από την περιοχή στον Κλέιτον και αυτός με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λυμπερόπουλος κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Σαριέγκι και αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή σούταρε, αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Από την φάση αυτή και μετά οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και τελικά στο 16' έφτασαν και στο γκολ. Ο Κατσουράνης με φοβερή κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Λέτο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Το γήπεδο πήρε... φωτιά. Η φάση αυτή «ανέβασε» και άλλο το «τριφύλλι», που κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και στο 30' πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία μπαλιά του Μαρίνου, ο Κουίνσι έφυγε στην κόντρα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λέτο και αυτός χωρίς αντίπαλο, με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης για το 2-0!
Ισορροπία και δοκάρι...

Μετά το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός... χαλάρωσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ισορροπήσει απόλυτα το ματς. Μάλιστα, στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν στην επίθεση και έχασαν και δύο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο. Στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου, ο Κάλα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 42' ο «Λεό» κινήθηκε ωραία, έκανε και το σουτ από πλάγια θέση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δύο γκολάρες και ένα δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε... φορτσάτος και δεν άργησε να πετύχει και τρίτο γκολ! Στο 53' ο Κουίνσι κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια, ο Αραμπατζής απέκρουσε αρχικά, όμως ο Κατσουράνης με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «πράσινους», οι οποίοι πίστεψαν όμως πως το ματς τελείωσε σε εκείνο το σημείο. Έτσι λοιπόν, στα επόμενα λεπτά χαλάρωσαν ξανά και έδωσαν χώρο στην ΑΕΚ. Η Ένωση δεν έχασε την ευκαιρία, πίεσε και στο 61' μείωσε σε 3-1! Ο Βάργκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Καφές με κεφαλιά έστρωσε στον Μπέλεκ και αυτός με δυνατό, γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ του Καμερουνέζου οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 68' έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπέλεκ έκανε την σέντρα, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Πράσινες ευκαιρίες, κίτρινο γκολ!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και με δεδομένο πως η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει ψηλά, έβρισκε συνεχώς... τρύπες πίσω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χάσουν τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ. Πρώτα με τον Ζέκα στο 80' και μετά με τα σουτ των Λέτο και Μαυρία στο 83' και στο 87'. Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα η Ένωση με τον Λεονάρντο στο 89'... έπιασε στον ύπνο το «τριφύλλι», μείωσε σε 3-2 και μετέτρεψε τον πράσινο περίπατο σε θρίλερ! Τελικά, το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σιμάο, Μπουμσόνγκ – Καράμπελας, Κάλα, Καφές, Λυμπερόπουλος, Βάργκας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα (82'Μαυρίας), Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης (89' Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Κλέιτον (69' Καραγκούνης).

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Μάκος (68' Κάρλος), Καράμπελας (56' Λαγός, 77 λ.τρ. Γεωργέας), Βάργκας, Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: