Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Προκάλεσε ο Ολυμπιακός…»

Για προκλητική συμπεριφορά ανθρώπων του Ολυμπιακού που «… ερέθισαν τη συμπεριφορά ταραχοποιών στοιχείων», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μέτρα κατά βίας προανήγγειλαν οι «πράσινοι».

«Προκάλεσε ο Ολυμπιακός…»
Ευθύνες στην πλευρά του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο ντέρμπι επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σε αυτή αναφέρει πως παράγοντες των «ερυθρόλευκων» αγνόησαν τα μέτρα ασφαλείας και προκάλεσαν την αντίδραση ορισμένων οπαδών, τη συμπεριφορά των οποίων-πάντως-καταδικάζουν οι «πράσινοι». Μάλιστα από το «τριφύλλι» τονίζεται πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξυγίανση και την απομάκρυνση ταραχοποιών στοιχείων από τα γήπεδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συγχαίρει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο για την αγωνιστική επίδοση, που έδωσε τη χαρά μίας ακόμη περήφανης και καθαρής νίκης στους φιλάθλους της, αλλά και για το ήθος που επέδειξαν.

Η προκλητική συμπεριφορά παραγόντων του Ολυμπιακού, οι οποίοι επέλεξαν να αγνοήσουν και να περιφρονήσουν το σχεδιασμό των καταλλήλων και αναγκαίων μέτρων τάξης για τέτοιο αγώνα, ερέθισαν μικρό αριθμό μη ελεγχόμενων ταραχοποιών στοιχείων, που βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν την προσπάθεια να διεξαχθεί ένας αγώνας αντάξιος της ποιότητας, που επεδείχθη εντός του αγωνιστικού χώρου, από γεγονότα που καμία σχέση δεν έχουν με το άθλημα. Για τη δε στάση κάποιων αξιωματούχων της Αστυνομίας θα υποβληθεί σχετική αναφορά.

Ο Παναθηναϊκός επανειλημμένα έχει βιώσει ανάλογα και βαρύτερα περιστατικά χωρίς να γίνουν αντικείμενο ούτε της δημοσιότητας ούτε του πειθαρχικού ελέγχου. Η προσπάθεια μεγέθυνσης εκ μέρους της αντίπαλης ομάδας των απαράδεκτων σε κάθε περίπτωση αντιδράσεων σε προκλητικές συμπεριφορές της είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποπροσανατολισμού στην αγωνιστική εικόνα, που παρουσίασε η αντίπαλη ομάδα και στο μεταξύ μας αγώνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ανεχθεί συμβιβασμούς. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ενσκύψει με αποφασιστικότητα στην επίλυση τέτοιων φαινομένων σε συνεργασία και με τους φορείς και δεν θα διστάσει να λάβει ακόμη και ακραία μέτρα, προκειμένου να αποκλείσει εκείνους που δεν συμμερίζονται τους σταθερούς και αδιαπραγμάτευτους στόχους της διοίκησης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και απειλούν να καταστρέψουν την υπέροχη ατμόσφαιρα, που έχει δημιουργήσει στη Λεωφόρο η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας, οι οποίοι με τρόπο δυναμικό, αλλά εντός αθλητικού πλαισίου, στηρίζουν την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας μας
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: