Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Μόνο ο Μελισσανίδης μπορεί να δώσει τη λύση»


Την άποψη του πως μόνο ο Μελισσανίδης μπορεί να να γλιτώσει το βόλεϊ της ΑΕΚ από τα οικονομικά της προβλήματα εξέφρασε μιλώντας στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης.

«Μόνο ο Μελισσανίδης μπορεί να δώσει τη λύση»
Ο Μελισσανίδης μόνο μπορεί να καταφέρει να γλιτώσει το τμήμα βόλεϊ ΑΕΚ από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Playball» στο ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στην Αλεξάνδρα Αξενίδου και στον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου ο Κώστας Αρσενιάδης που κατά το παρελθόν είχε περάσει από τον πάγκο της «Ένωσης».

Ακόμα σημείωσε την ικανοποίησή του για την πορεία της Κηφισιάς, που είναι η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη εντός έδρας στη Volleyleague φέτος και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και οργάνωση σε διοικητικό επίπεδο στο ελληνικό βόλεϊ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Αρσενιάδη:

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα φέτος: «Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν προσέθεσε κανέναν παίκτη στον κορμό του, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε δύο κινήσεις που έχουν πλαισιώσει ιδανικά το υπόλοιπο ρόστερ, έχουν δέσει πολύ καλά και έχουν κάνει καλύτερο τον ΠΑΟΚ. Ο Φοίνικας Σύρου έχει κάνει κάποιες πολύ δυνατές κινήσεις και φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο στην ομάδα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα κάποια στιγμή».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την πορεία της Κηφισιάς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως φέτος τα έχουμε πάει ακόμα καλύτερα πέρυσι, αν και δεν έχουμε την περσινή δύναμη πυρός. Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε αδυναμίες , καθώς αργήσαμε να φτιάξουμε την ομάδα. Χάσαμε δύο σημαντικούς παίκτες, τον Πρωτοψάλτη και τον Ντε Σόουζα και δεν ξέραμε πως θα τους αναπληρώσουμε, αλλά τελικά τα κενά αναπληρώθηκαν και συνεχώς βελτιωνόμαστε».

Για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Έχει αποδυναμωθεί ο Εθνικός μετά την αποχώρηση του Τσουκ. Έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες που θα ήθελαν όλες οι ομάδες. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ο Εθνικός έχει πολύ μεγάλη δύναμη στο μπλοκ και στο σέρβις και μπορεί να ανακάμψει, καθώς έχει αγωνιστεί και με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Άρη για την Volleyleague: «Πιστεύω πως θα είναι δυσκολότερο παιχνίδι απ’ ότι αν αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Πετυχαίνουμε τον Άρη στο καλύτερο σημείο του από την αρχή της χρονιάς. Έκανε μία εντυπωσιακή νίκη στην Ορεστιάδα με 3-0».

Για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που θα συμμετάσχει η Κηφισιά: «Θα είναι σκληρό φάιναλ φορ. Θα περιμένουμε σκληρά παιχνίδια και θέλουμε πάρα πολύ να βρεθούμε στον τελικό».

Για την εμπειρία του από τον πάγκο της ΑΕΚ: «Ήταν τόσο κακή η χρονιά που την έχω ξεχάσει. Θυμάμαι την αγάπη του κόσμου. Αυτό ήταν το πιο θετικό. Η οργάνωση της ομάδας ήταν πολύ κακή. Πρέπει να βοηθήσει η μαμά ΑΕΚ που είναι το ποδόσφαιρο και ο κύριος Μελισσανίδης για να φύγουν τα προβλήματα που την ταλανίζουν ακόμα, μόνο από πολύ ψηλά μπορεί να δοθεί η λύση».

Για τα πλέι άουτ: «Υπάρχει μία τριάδα ομάδων που είναι πιο κοντά: η ΑΕΚ, η Λαμία και η ΜΕΝΤ. Πιστεύω πως η Ορεστιάδα και ο Άρης είναι πιο μακριά από αυτούς και ίσως αποφύγουν και οι δύο τα πλέι άουτ. Στην ΑΕΚ είχαν φτιάξει ένα ρόστερ εντυπωσιακό, αλλά δεν μπορούσαν να το στηρίξουν οικονομικά. Η Λαμία ξεκίνησε άσχημα, αλλά έχει κάνει πολλές αλλαγές και δείχνει άλλη ομάδα. Η ΜΕΝΤ έχει κάνει επίσης πολλές αλλαγές, ειδικά με την αποχώρηση του βασικού της πασαδόρου και τα οικονομικά προβλήματα της έχουν στοιχίσει».

Για το αν λείπει ο Ηρακλής από το πρωτάθλημα: «Λείπει ο υγιής Ηρακλής. Εγώ θέλω ένα κλειστό πρωτάθλημα σαν το ΝΒΑ με συγκεκριμένα οικονομικά και οργανωτικά δεδομένα. Τα αγωνιστικά ρυθμίζονται μέσα σε 20 μέρες. Δε πρέπει να ανεβαίνουν και να πέφτουν οι ομάδες βάσει της αγωνιστικής κατάστασής τους μόνο. Λείπει η οργάνωση για να υπάρχει μια ομάδα σαν τον Ηρακλή ξανά στην Volleyleague».

Για το ποιους παίκτες έχει ξεχωρίσει από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Ο Γκόμεζ του ΠΑΟΚ είναι καταλύτης και έπαιζε στη χρυσή εποχή του βόλεϊ στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Κουρνέτας διανύει δεύτερη περίοδο νιότης, ο Ολυμπιακός έχει μια πλειάδα παικτών όπως ο Κλαρκ ο Ντιάτσκοφ και ο Κοκκινάκης, ο Κουκ του Παναθηναϊκού, ο Μιχαϊλοβιτς, ο Ντόκιτς. Υπάρχουν πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν θα μπορούσε μια ομάδα με αμιγώς ελληνικό ρόστερ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Ναι, θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό».

Για το αν θα τον ενδιέφερε η προοπτική να λάβει μέρος στην Ευρώπη με την Κηφισιά: «Εμένα φυσικά με ενδιαφέρει, αλλά αυτά είναι θέματα που απασχολούν τους παράγοντες, δεν είναι δικό μου θέμα. Πολλές ομάδες έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους».

Για τους λόγους που διακόπηκε τόσο σύντομα από τον πάγκο της Εθνικής: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Δημήτρη Καζάζη. Έτσι είναι η ζωή, κάνεις κάποιες επιλογές και κάποιος άλλος παίρνει την ευκαιρία. Δεν θέλω να πω περισσότερα, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε».

Για το αν τον ενόχλησε ο τρόπος που αποχώρησε από τη «γαλανόλευκη»: «Εγώ αποφάσισα να αποχωρήσω. Δεν αισθάνομαι πικρία, απλά άφησα κάτι στη μέση. Είναι σχετικό αν θα επέστρεφα στην εθνική, ίσως κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, αν υπάρχει σχετική οργάνωση».

Για τις δυνατότητες της Εθνικής Ομάδας που θα συμμετάσχει στο World League: «Έχουμε μια ευκαιρία να πάμε καλά φέτος. Θα δοθεί η δυνατότητα να παίξουν μεγάλους αγώνες οι παίκτες που τους λείπουν. Οι ηγέτες δεν γεννιούνται, γίνονται μέσα από τη δουλειά και υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να αποκτήσουν αυτό το ρόλο. Ο Τζούριτς είναι παίκτης που αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο βόλεϊ. Έχουν υπόβαθρο και μεγάλες δυνατότητες οι Έλληνες αθλητές».

Για την εξαετία του στο Παγκράτι: «Η εξαετία αυτή μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένη και κρατάω μόνο τις καλές στιγμές. Ξεκινήσαμε από χαμηλά, φτάσαμε στην πρώτη κατηγορία και εκεί πήγαμε πολύ καλά. Ειδικά η χρονιά με τον Αγκάμεζ ήταν μαγική. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει αυτή η ομάδα, δυστυχώς τα οικονομικά προβλήματα ήταν πολύ μεγάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: