Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Χαμογελάστε ελεύθερα...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα έξι γκολ στην 4η ομάδα της Γαλλίας για τους παίκτες που ξεχώρισε και τη νοοτροπία. Ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης και πού κολλάει ο Δώνης; Το να πετυχαίνεις έξι γκολ στη 4η ομάδα της Γαλλίας, όποιες και να είναι οι συνθήκες ενός αγώνα, πάντα λέει πολλά και κυρίως σε θέμα νοοτροπίας.
Επί προσωπικού δεν είδα κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι είδα στη προετοιμασία, Απλά έπρεπε να τσεκάρω πως αντιδρούν οι παίκτες στον ανταγωνισμό και κυρίως αυτοί που βρέθηκαν εκτός αρχικών επιλογών.
Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσω πως η εικόνα της ενδεκάδας ήταν η δίκαιη, ήταν αυτή που έβγαλε η προετοιμασία. Ο Στέφενς, θέλει να περάσει το μήνυμα της δικαιοσύνης στην ομάδα του και αφού ο Γλύκος ήταν πιο σοβαρός από τον Χακόμπο στις προπονήσεις, ο Κίτσιου εμφανίστηκε να το πιστεύει περισσότερο από τον Σκόνδρα, ο Γεωργιάδης ήταν πιο συνεπής σε αυτά που ζητούσε ο Ολλανδός από τον Ολίσε, αυτοί ξεκίνησαν και στην ενδεκάδα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, αναζητάς το πώς θα αντιδράσουν αυτοί που επιλέχτηκαν κόντρα στις προβλέψεις και πως αυτοί που έμειναν στην άκρη.
Σε μία πρώτη ανάγνωση, ο Γεωργιάδης κέρδισε πολλούς πόντους με συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ όταν και η Νις είχε το βασικό της σχήμα, ενώ θετική αύρα αφήνει σίγουρα ο Κίτσιου.
Σε αυτούς που έχασαν έδαφος, ο Κλάους είχε απολαυστική αντίδραση στον ανταγωνισμό με χατ τρικ σε οκτώ λεπτά.
Υπάρχουν πράγματα που μου άρεσαν πολύ, όπως το ύψος που έπαιζε η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο τρόπος που αμύνθηκε με ηγέτη τον Κατσουράνη, ο τρόπος που έβγαλε την μπάλα από την άμυνα και τέλος, ο τρόπος που κυνήγησε μέχρι το τέλος το σκορ.
Η παρουσία του Στέφενς έχει κάνει τον ΠΑΟΚ πιο απαιτητικό εντός αγωνιστικού χώρου και αυτό φαίνεται από το πρέσινγκ, τη διάθεση των παικτών και τα υψηλά κίνητρα που εμφανίζονται σε ατομικό επίπεδο.
Η ουσία για τον ΠΑΟΚ είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζει σε επιλογές και αυτό το φιλικό με τη Νις, η πρόβα τζενεράλε βοήθησε στο να προβληματιστεί ο Στέφενς για το τι θα πράξει σε μία εβδομάδα.
Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως ο Στέφενς έκανε τις ίδιες επιλογές που δημιούργησαν κλίμα κατά του Δώνη. Ο Γκαρσία έμεινε εκτός αποστολής ως ανέτοιμος κάνοντας προπόνηση με τον…  Καρτάλ, ο Γλύκος υπερίσχυσε του Χακόμπο, ο Κατσουράνης έπαιξε στόπερ, όμως όλα αυτά είχαν διαφορετικό περιτύλιγμα. Ο Ολλανδός δεν είναι ο εύκολος στόχος που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο στόχαστρο επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους.
Και επειδή έπιασα τον Δώνη στη πένα μου, σήμερα ο ΠΑΟΚ έχασε μία δίκη γιατί φέρθηκε γελοία. Φέρθηκε σαν μη ΠΑΟΚ για την ακρίβεια. Μου θύμισε Άρη του Σκόρδα που άνοιγε κοροϊδίστικα μέτωπα κάθε τρεις και λίγο.
Η ΕΠΟ, η ελεγχόμενη ΕΠΟ για την ακρίβεια, έβγαλε μία αρνητική απόφαση η οποία… στέκει νομικά γιατί ο ΠΑΟΚ έδωσε πάτημα. Δεν είναι εύκολο να πας να μιλήσεις με τον Τζιμπούρ και οι άλλοι να μη σηκώσουν τηλέφωνο να πούνε ένα ποιηματάκι.
Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκέφτεται ποδοσφαιρικά. Απολύει τον κάθε Δώνη, τον πληρώνει, τον σβήνει και συνεχίζει. Πάμε παρακάτω και αυτό γιατί έτσι πρέπει σε αυτή την ομάδα. Είναι στοιχεία που αφορά την κουλτούρα της και όχι την εταιρική στρατηγική της.
Σίγουρα σήμερα τα ΠΑΟΚτσάκια είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Είδαν την ομάδα να πετυχαίνει έξι γκολ, είδαν ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, έναν δίκαιο προπονητή, μία εξαιρετική ριγέ φανέλα, μία έξοχη παρουσίαση μπουτίκ, μία καθωσπρέπει παρουσίαση χορηγών.
Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, κυρίως σε θέματα νοοτροπίας που κυρίως εκεί χωλαίνει χρόνια. Ο αγώνας όμως εναντίον της Μέταλιστ είναι υψηλής πίεσης και κινήτρου και δεν ξέρω αν είναι σε θέση να πάρει τα σημερινά ρίσκα. Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό που είδαμε.
Πάμε και λίγο στα ατομικά θέματα που με προβλημάτισαν. Η απουσία του Λούκας για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το παιχνίδι, η συμπεριφορά του Βίτορ με τη μπάλα στα πόδια είναι δύο στοιχεία που δε μου άρεσαν. Εννοείται όμως πως ο πρώτος έχει συμμετοχή σε δύο γκολ, ενώ ο δεύτερος δεν έχασε μονομαχία. Όμως είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω τι δε μου άρεσε.

Επίσης μάλλον ο τρόπος που παίζει ο ΠΑΟΚ και στα μέτρα που κινείται, εμφανίζει την αθλητική αδυναμία του Βούκιτς λόγω ηλικίας. Μάλλον θα πάμε υποχρεωτικά στο 4-4-2 μέχρι τουλάχιστον να πάρουμε έναν ακόμη μεσοεπιθετικό που θα κινείται πιο άνετα στον άξονα και σε καλύτερους χρόνους.
ΥΓ Οι αναλυτές κόκκινων αποχρώσεων που μιλούσαν για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πως στήνονται οι ομάδες. Από αύριο, εδώ στο sportdog θα ξεκινήσω μαθήματα έτσι ως προς την εξέλιξή τους. Δε θέλει χρόνο, δε θέλει – πολύ - χρήμα, θέλει τρόπο.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: