Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Με απουσίες, αλλά πίστη και χωρίς δικαιολογίες!!

Η Εθνική αναχώρησε για το Καρπενήσι όπου θα κάνει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ. Απόντες Καλάθης και Σχορτσανίτης. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες», δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Με απουσίες, αλλά πίστη και χωρίς δικαιολογίες
Χωρίς τους Νικ Καλάθη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά με πίστη για ένα καλό αποτέλεσμα, ακόμη και μετάλλιο, στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου) αναχώρησε η Εθνική για το Καρπενήσι και το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.

Ο ομογενής γκαρντ, που χθες είχε επικοινωνία με τον Ιταλό προπονητή, δεν εμφανίστηκε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε ανοικτό ένα μικρό «παράθυρο» για την ενσωμάτωσή του με 2-3 μέρες καθυστέρηση. Αντίθετα, σίγουρα εκτός πρέπει να θεωρείται ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: «Δεν είσαι ποτέ έτοιμος για κάτι τέτοιο. Όταν είσαι στην Εθνική ομάδα μιλάμε για Εθνική περηφάνια. Κι εγώ το νιώθω αυτό».

Όσο για το στόχο του μεταλλίου, είπε: «Τέσσερα χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά. Όμως το μετάλλιο είναι απλά μια λέξη. Πρέπει να κάνουμε αυτά τα λόγια πράξη, με θυσίες όλοι μας για τον κοινό σκοπό. Πάντως το μετάλλιο είναι ένας ρεαλιστικός στόχος».

Για τις σημαντικές απουσίες της Εθνικής, είπε: «Πρέπει να παίξεις μπάσκετ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και εξηγήσεις. Έτσι είναι τα πράγματα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: