Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στέφενς, παίκτες ΠΑΟΚ, Ιβάν ακόμα στην αφετηρία!!

Για τον ενθουσιασμό στα χωρίς φρουρά στρατόπεδα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ. Για ποιο λόγο, απορώ. Επειδή η ομάδα υποβιβάστηκε, δεν νομίζω. Επειδή τα χρέη της γράφτηκαν στο χιόνι, ούτε γι’ αυτό φαντάζομαι. Πραγματικά, δεν υπάρχει λογική να επικρατεί μια ατμόσφαιρα πανηγυριού, επειδή παίζει η ελπίδα. Άλλο αυτό.
Ελπίζουν και στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Και λοιπόν; Ελπίζουν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Κι όταν το πάρουν τι θα κάνουν; Πάλι θα μπουν στην πρίζα του ενθουσιασμού.
Για μια στιγμή, όμως. Και η ελπίδα δεν έχει λογική. Τι, δηλαδή, άλλαξε στον ΠΑΟΚ, για να δουλέψει πάλι, για μια ακόμα φορά, αυτό το πολυμεταχειρισμένο παραμύθι ότι κάνουμε μια νέα αρχή; Μια ομάδα για να γίνει ομάδα δεν χρειάζεται μονάχα χρόνο. Χρειάζεται τρία βασικά, βασικότατα πράματα.
Πρώτον, διοίκηση νέας αρχής. Με άλλο πνεύμα, μ’ άλλες σκέψεις, που θα την οδηγήσουν σε πλήρη αναθεώρηση. Πρόλαβε κιόλας ο Σαββίδης να αλλάξει, για να ευλογήσει, για να εμπνεύσει τη νέα αρχή;
Δεύτερον, στη νέα αρχή αποφασιστικό ρόλο παίζει ο προπονητής. Δεν μπορεί να κριθεί σε λίγες ημέρες ο σοβαρός, ο έμπειρος Στέφενς ότι πράγματι είναι ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ. Ο κατάλληλος για τη νέα αρχή.
Τρίτον, οι παίκτες. Δεν φτιάχνεις τον άλλον ΠΑΟΚ που κάνει τη διαφορά από την ομάδα της περασμένης σαιζόν, από τον ΠΑΟΚ της τελευταίας, πενταετίας, επειδή μπήκαν στο ρόστερ κάποιοι νέοι παίκτες. Βεβαίως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα χωρίς να φτιάξει την ομαδάρα. Ελλάδα είναι εδώ. Οι ομάδες ξεκινάνε αδούλευτες, δεν είναι πλήρεις και ο μονόφθαλμος ξεχωρίζει από τους γκαβούς.
Δεν κατάλαβα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη νέα του αρχή για να πάρει, αν πάρει, ένα κωλοπρωτάθλημα; Ή, να φτιάξει ομάδα για να τσεπώσει τα προσεχή πέντε χρόνια, τουλάχιστον τα 3,5 πρωταθλήματα.

Ποιοι βάζουν τα δύσκολα σε Μελισσανίδη, Σαββίδη, γράφει ο apodytiriakias.gr

Λέμε για τον ενθουσιασμό που παίζει στο πιο φανατικό κοινό του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Και ότι δεν έχει λογική. Και ότι η ελπίδα δεν δικαιολογεί τις ακραίες εκδηλώσεις χαράς. Την κοσμοσυρροή των οπαδών ακόμα και στις προπονήσεις. Γιατί;

Στην ΑΕΚ, πρώτα. Τι συνέβη για να πετάνε στους ωκεανούς της ευτυχίας οι αεκτζήδες; Ό,τι πιο αφορεσμένο. Η ομάδα υποβιβάστηκε. Η μεγάλη ΑΕΚ γκρεμοτσακίστηκε, μάλιστα αγωνιστικά. Στα ίσα. Όχι επειδή π.χ. την τιμώρησαν για οικονομικές ατασθαλίες. Ούτε γιατί την τσάκωσαν για δωροδοκία.

Έπεσε η ΑΕΚ και δικαιολογημένα διότι ήταν κατώτερη αγωνιστικά από Λεβαδειακούς και Πανθρακικούς, Βέροιες και Πλατανιάδες. Ελπίζουν οι αεκτζήδες ότι θα επανέλθουν. Ελπίζουν. Γιατί όχι ψύχραιμα; Γιατί όχι με περισυλλογή και προβληματισμό. Εγώ θα σου πω γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο κόσμος.

Έχουμε και τον ΠΑΟΚ, για να μη ξεχνιόμαστε. Ο πανζουρλισμός. Η φρενίτιδα. Πετάνε στα σύννεφα οι παοκτσήδες. Πριν δουν τίποτα. Πριν καν η ομάδα δώσει δείγματα όχι στο τι μπορεί να κάνει, στο τι ψάρια θα πιάσει, αλλά στο κατά πόσον αυτά είναι ελπιδοφόρα.

Γιατί, λοιπόν, ξηγιέται έτσι η εμπροσθοφυλακή των φανατικών παοκτσήδων; Εγώ θα σου πω. Ποιος άλλος; Οι ίδιοι οι παοκτσήδες, οι ίδιοι αεκτζήδες δεν ξέρουν γιατί εκδηλώνονται τόσο ανοικτά, τόσο ακραία, τόσο αδικαιολόγητα.

Ο κόσμος είναι πονηρός. Αυτή είναι η αλήθεια. Πάντα έτσι ήταν ο κόσμος. Κουτοπόνηρος. Με τη συμπεριφορά του, ασυνείδητα, όχι συνειδητά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ κι εκείνος της ΑΕΚ βάζουν τα δύσκολα σε Σαββίδη και Μελισσανίδη, αντίστοιχα.

Σα να λένε στους δυο αυτοδημιούργητους Πόντιους: «Δώστε τα όλα, προσέξτε μη μας απογοητεύσετε, απ’ εσάς περιμένουμε πολλά, σας έχουμε χρεώσει προκαταβολικά τα περισσότερα που περιμένουμε από την ομαδάρα».

Αυτό είναι το απόκρυφο κίνητρο που έχει αφηνιάσει τον κόσμο. «Σαββίδη, η υπόθεση ΠΑΟΚ δεν είναι μια ιστορία τραλαλά για εμάς, είναι η ίδια μας η ύπαρξη, και εμείς το βλέπεις, θα σε κάνουμε Θεό, αν αποδειχθείς αυτός που θέλουμε».

Το ίδιο «μήνυμα» δίνουν οι αεκτζήδες στον Μελισσανίδη. «Είσαι ο τίγρης, εσύ είσαι ο αληθινός άρχοντας της ζούγκλας του πρωταθλήματος, όχι κάποιες μαϊμούδες που κυκλοφορούν σα λιοντάρια. Δεν είμαστε χθεσινοί, Μελισσανίδη, ξέρουμε ποιος είσαι κι αυτό που περιμένουμε είναι να το δείξεις στη πράξη. Να τελειώσει η ιστορία. Να κάνεις μόνιμη πρωταθλήτρια την ΑΕΚ. Κι εμείς είμαστε εδώ, για να γράψουμε το όνομα σου στους ουρανούς».  


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: