Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σαργκάνης: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι»

Δεν υπάρχει φαβορί στα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης και εξέφρασε την άποψη ότι οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη.

Σαργκάνης: «Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι»
Δεν υπάρχει φαβορί στα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης και εξέφρασε την άποψη ότι οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας στην εφημερίδα «Live Sport»

Για το ντέρμπι:

«Δεν έχει φαβορί το ντέρμπι. Διαχρονικά κανένα παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού δεν έχει φαβορί, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Και ειδικότερα στην παρούσα φάση, με τις υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, καθώς και με τον τρόπο που αγωνίζεται. Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια και το ντέρμπι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα».

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού θεωρούν πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζουν:

«Άποψή μου είναι ότι δεν υποτιμούν κάποιον αντίπαλο. Απλώς η Ευρώπη είναι πιο ελκυστική, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, κι εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδίδουν καλύτερα, με εξαίρεση φυσικά το τελευταίο παιχνίδι στην Ουκρανία. Στο πρωτάθλημα πριν από ενάμιση μήνα ο ΠΑΟΚ "έπαιζε" δυνατά για τον τίτλο και ο Ολυμπιακός όχι μόνο μείωσε την διαφορά, αλλά πέρασε στην κορυφή».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο κίνητρο:

«Σίγουρα έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Προσπαθεί για το θαύμα, αλλά σε ένα ντέρμπι όλα μπορούν να γίνουν. Περίμενε κανένας πέρυσι ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει 3-0 στο Φάληρο; Δεν νομίζω. Όταν παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη».

Για το ροτέισον του Περέιρα:

«Έχω την αίσθηση ότι ειδικά με την ΑΕΚ υποτιμήθηκε ο αντίπαλος. Ο προπονητής έκανε μια επιλογή παικτών στη σύνθεση, γιατί πίστευε ότι με αυτούς θα νικούσε την ΑΕΚ. Αποδείχτηκε, όμως, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί αρκετά για να προχωρήσει στο Κύπελλο. Όσον αφορά στην ήττα από την Ντνίπρο, θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει μια καλή ευκαιρία να φτιάξει άμεσα πάλι την εικόνα του στο ντέρμπι».

Για τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά:

«Καταλυτικό ρόλο παίζουν οι παίκτες που έχουν προσωπικότητα. Γι΄αυτό, άλλωστε, λέμε πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Στον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει η προσωπικότητα του Μπεργκ και η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για όλη την ομάδα. Εκτός από σκόρερ, είναι και παίκτης ομάδας. Στον Ολυμπιακό, ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Τσόρι. Πρέπει, πάντως, να τονίσω πως στα ντέρμπι σημαντικό ρόλο παίζει και η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι τερματοφύλακες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: