Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ! (preview)

Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής και με φόντο την τετράδα που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αυτό ανάμεσα στη Σαουθάμπτον και τη Λίβερπουλ στο «St. Mary's».  
Οι «άγιοι», μετά και την ήττα (2-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Σουόνσι στην Ουαλία, έχουν την ευκαιρία να προσπεράσουν και να βρεθούν τρίτοι, από τη στιγμή που και η νίκη που πήρε η Άρσεναλ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας δεν της αρκεί να πάρει το «τρίποντο» η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.
Από την άλλη, η Λίβερπουλ έχει υποχωρήσει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέχει τέσσερις βαθμούς από την πεντάδα, την οποία αυτή τη στιγμή συμπληρώνει η αποψινή της αντίπαλος. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά το κυνήγι ενός «εισιτηρίου» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού πλέον παίζονται η τρίτη και η τέταρτη θέση, αν θεωρήσουμε ότι Τσέλσι και Σίτι έχουν ξεφύγει και παίζουν μόνες τους για τον τίτλο...
Η Σαουθάμπτον μπορεί να μην πέτυχε πολλά απέναντι στις πρώτες εφτά ομάδες του πρωταθλήματος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όμως, από τα Χριστούγεννα και μετά έχει καταφέρει να νικήσει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και να κρατήσει στην ισοπαλία την Τσέλσι.
Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σερί, με την τελευταία ήττα τους στο πρωτάθλημα να έρχεται στις 14/12 στο «Ολντ Τράφορντ»! Έκτοτε, μετρούν έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες, όμως έχουν μείνει και εκτός τελικού του Λιγκ Καπ, αφού η Τσέλσι έστω και στην παράταση, δεν επέτρεψε στον Στίβεν Τζέραρντ να διεκδικήσει το τρόπαιο στην τελευταία του χρονιά στη Λίβερπουλ.
Επί του αγωνιστικού, οι Σέιν Λονγκ και Μόργκαν Σνάιντερλιν είναι έτοιμοι έπειτα από καιρό για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Σαουθάμπτον, διαθέσιμος και ο Ματ Τάργκετ.
Μπορεί ξανά να υπολογίζει στον Ραχίμ Στέρλινγκ και σκέφτεται να του δώσει φανέλα βασικού ο Ρότζερς, λείπει ο Τζέραρντ που δεν είναι έτοιμος.
Πιθανές ενδεκάδες:
Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ – Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Τάργκετ – Σνάιντερλιν, Γουανιάμα, Σ.Ντέιβις – Μανέ, Πελέ, Ελία
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Άιμπ, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Στάριτζ
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: