Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Βαμβακούλας: «Στα ντέρμπι μετράνε πάθος και δύναμη»

Το πάθος και η δύναμη των δύο ομάδων είναι αυτό που θα κρίνει τον νικητή στο ντέρμπι της Κυριακής, όπως δηλώνει ο Νίκος Βαμβακούλας, που δίνει τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος αμυντικός στον «Παραπολιτικά FM 90,1»:
Για το ποιος έχει το άγχος: «Είναι ένα ντέρμπι, το οποίο όπως πάντοτε το περιμένει όλη η Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός δείχνει εδώ και χρόνια ότι είναι ο κυρίαρχος μέσα στη χώρα, ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά και στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά και πρέπει να παρουσιαστεί ήρεμος. Ο Παναθηναϊκός έχει το άγχος κι ας παίζει στην έδρα του… Περιμένω ένα ματς με πολλή πίεση και έντονα νεύρα».
Για το αν επηρεάζεται ο Ολυμπιακός απ’ την ήττα στην Ουκρανία: «Πράγματι η ομάδα δεν έπαιξε καλά την Πέμπτη, αλλά το ντέρμπι είναι διαφορετική υπόθεση, μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Μου έχει συμβεί κι εμένα κάτι αντίστοιχο. Να χάνουμε απ’ τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες με 4-0 και την αμέσως επόμενη Τετάρτη να κερδίζουμε τον μεγάλο Άγιαξ, με 2-0 στην παράταση. Ο Ολυμπιακός, ως μεγάλη ομάδα, δυναμώνει απ’ τις δυσκολίες και τα άσχημα αποτελέσματα, τόσο ψυχολογικά όσο κι αγωνιστικά. Αυτό έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια…».
Για το αν ο Ολυμπιακός παίξει και για την ισοπαλία: «Όταν μία ομάδα κατεβαίνει για να πάρει ισοπαλία, συνήθως χάνει. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, που μπορούν να κουμαντάρουν ένα ματς, όπως φάνηκε και στην Τούμπα. Δεν είναι ίδια τα παιχνίδια, βέβαια. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έχει πίεση κι αντιθέτως διαθέτει ποιότητα, ώστε να νικήσει μέσα στη Λεωφόρο».
Για τα συναισθήματα πριν από ένα ντέρμπι: «Εμείς χαιρόμασταν όταν έρχονταν αυτά τα παιχνίδια, διότι τα ντέρμπι τα συζητούσαν όλοι μετά για ένα χρόνο! Παίζαμε για τον κόσμο, για τους εαυτούς μας, για τη διοίκηση. Αυτά που λένε σήμερα ότι δεν καταλαβαίνουν οι ξένοι τη σημασία αυτών των αγώνων είναι παραμύθια. Όλοι όσοι έρχονται μαθαίνουν την ιστορία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κι αντιλαμβάνονται το μέγεθος αυτών των αναμετρήσεων. Πολλοί ξένοι παίζουν και στις ευρωπαϊκές ομάδες, δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Αυτά τα παιχνίδια παίζονται με πάθος και δύναμη. Ούτε η τεχνική μετράει, ούτε τίποτα! Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τους λείπει τίποτα. Ο πρόεδρος τους τα παρέχει όλα και κάποιες φορές πρέπει να έχεις φιλότιμο, για να παίζεις και για τον πρόεδρο…».
Για το πού θα «χτυπήσουν» οι δύο ομάδες: «Πιστεύοντας ότι η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ασταθής, νομίζω ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρεσάρουν πολύ ψηλά. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα… Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, πρέπει να υπάρχει ομαδική προσπάθεια».
Για τους αριστερούς μπακ των δύο ομάδων: «Ο Μαζουακού είναι πάρα πολύ καλός τεχνίτης και παίκτης, αλλά κυρίως απ’ τη μέση και μπροστά. Πίσω δεν μαρκάρει τόσο… Ο Νάνο είναι πολύ καλός παίκτης, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ είναι και πολύ σκληρός. Ξέρει πολύ καλά τη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: