Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Νίκη για Μίλαν, ήττα για Γιουβέντους

Στο κυνήγι της Ιντερ παραμένει η Μίλαν, που επικράτησε με 4-0 της Σιένα στο Τζουζέπε Μεάτσα. Η ομάδα του Λεονάρντο, με οδηγό τον Ροναλντίνιο που πέτυχε χατ-τρικ, έβαλε τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι της και μείωσε στο -6 από την κορυφή και τους νερατζούρι, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, η κατηφόρα της Γιουβέντους συνεχίζεται και, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τους ροσονέρι, έχασαν με 0-1 από την Κίεβο και πλέον βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους 32 του Europa League, Ρόμα, συνεχίζει την ανοδική της πορεία και επικράτησε με 3-0 της Τζένοα.

Μίλαν – Σιένα 4-0 (12’(πεν.), 72’, 89’ Ροναλντίνιο, 28’ Μποριέλο)

Με πρωταγωνιστή τον Ροναλντίνιο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από το 10’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Μίλαν πανηγύρισε ακόμα μία νίκη, μετά το ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

Δέκα λεπτά μετά τη σέντρα ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Κούρσι και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρονι. Ο Μποριέλο έγραψε το 2-0 στο 28ο λεπτό με ένα κρεμαστό σουτ, μετά από πάσα του Πίρλο, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ροναλντίνιο συνέχισε το έργο του και στο 72ο λεπτό έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τη διαφορά των τερμάτων στα τρία. Ενα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο βραζιλιάνος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έκανε το τελικό 4-0.

Κιέβο Βερόνα – Γιουβέντους 1-0 (33’ Σάρντο)

Στην πέμπτη θέση έπεσε η Γιουβέντους, μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από την Κίεβο. Οι μπιανκονέρι πραγματοποίησαν ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι απέναντι στην ομάδα της Βερόνα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σάρντο στο 33ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν και υποχρεώθηκαν στην έβδομη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρόμα – Τζένοα 3-0 (17’ Περότα, 44’, 60’ Τόνι)

Εχοντας τον Λούκα Τόνι σε μεγάλα κέφια, η Ρόμα πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Τζένοα, με τον ιταλό άσο να βρίσκει δύο φορές δίχτυα. Οι ρωμαίοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους. Στο 17ο λεπτό ο Περότα άνοιξε το σκορ και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τόνι έγραψε το 2-0, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα.

Ο νεοαποκτηθείς άσος κλείδωσε το τρίποντο για τους γηπεδούχους από το 60’, όταν, μετά από πάσα του Βούτσινιτς, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια της αναμέτρησης πήρε τυπικό χαρακτήρα, με την Τζένοα να μην μπορεί να φανεί καθόλου απειλητική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο των γενοβέζων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/01):
Κάλιαρι – Λιβόρνο 3-0 (3’, 50’ Λαριβέι, 64’ Καπούτσο Ιαέντα)
Μπάρι – Ιντερ 2-2 (60’(πεν.), 63’(πεν.) Μπαρέτο – 69’ Πάντεβ, 74’ Μιλίτο (πεν.) )

Κυριακή (17/01):
Κιέβο Βερόνα – Γιουβέντους 1-0 (33’ Σάρντο)
Φιορεντίνα – Μπολόνια 1-2 (51’ Μούτου – 28’ Χιμένεθ, 45’ Ντι Βάιο)
Μίλαν – Σιένα 4-0 (12’(πεν.), 72’, 89’ Ροναλντίνιο, 28’ Μποριέλο)
Πάρμα – Ουντινέζε 0-0
Ρόμα – Τζένοα 3-0 (17’ Περότα, 44’, 60’ Τόνι)
Σαμπντόρια – Κατάνια 1-1 (45’ Πατσίνι (πεν.) – 14’ Λάμα)
Αταλάντα – Λάτσιο 3-0 (5’, 9’ Ντόνι, 35’ Παντοΐν)
21:45GR Νάπολι- Παλέρμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: