Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ξανά στα... μαχαίρια!

Η επιλογή του Ολυμπιακού να... κόψει 15 προσκλήσεις από τον Παναθηναϊκό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ που κάνει λόγο για αθέτηση συμφωνίας. Τι απαντούν οι «ερυθρόλευκοι».


Και ενώ όλα έδειχναν ότι μετά την χθεσινή σύσκεψη και τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις για αποκλιμάκωση της εντάσης το κλίμα θα ήταν ήρεμο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έρχονται ξανά αντιμέτωποι!

Αυτή την φορά όλα ξεκίνησαν από την επιστολή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ το απόγευμα της Πέμπτης που ενημέρωνε τους «πράσινους» ότι θα πάρουν μοναχά δέκα προσκλήσεις για τα VIP του Καραϊσκάκη, ώστε να φιλοξενηθεί η διοίκηση του «τριφυλλιού». Γεγονός που εξόργισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνίας και κίνηση ενδεικτική της φιλοξενίας που ετοιμάζουν οι γηπεδούχοι στο κυριακάτικο ντέρμπι!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


«Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με την παρουσία και εκπροσώπων των δύο ομάδων αποφασίστηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι απ’ όλες τις πλευρές εν όψει του αγώνα της Κυριακής και να ισχύσουν τα ήδη συμφωνηθέντα στην προηγούμενη σχετική σύσκεψη.

Μέρος αυτής της προηγούμενης συμφωνίας ήταν ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα έπαιρνε είκοσι πέντε (25) προσκλήσεις ως φιλοξενούμενη, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και στους περσινούς αγώνες πρωταθλήματος ο εκάστοτε φιλοξενούμενος είχε λάβει αυτόν ακριβώς τον αριθμό προσκλήσεων.

Σήμερα, αργά το απόγευμα, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο:

«Στo πλαίσιο του αγώνα πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29/11 στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και όπως ορίζει η Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2009-10 (άρθρο 31, παρ. 1), παρακαλώ όπως μας γνωστοποιήσετε τα ονόματα των δέκα (10) εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, που θα φιλοξενηθούν σε σουίτα, στη VIP περιοχή του Σταδίου, προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες ονομαστικές προσκλήσεις»

Η απλή αθέτηση μιας συμφωνίας ίσως να μην είναι ξένη προς τις πρακτικές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ασφαλώς ο μειωμένος αριθμός των προσκλήσεων που θα λάβουμε είναι ενδεικτικό της φιλοξενίας που επιφυλάσσει ο Ολυμπιακός στη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ενδεικτική του πώς εννοεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός τη συνεργασία και την αποκλιμάκωση της έντασης εν όψει του derby της Κυριακής.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δηλώνει ότι θα προσφέρει στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο β΄ γύρο, 25 προσκλήσεις, όπως και πέρσι».

Η «ερυθρόλευκη» απάντηση

Από κει και πέρα, άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ανεπίσημα κύκλοι των «ερυθρολεύκων» τόνιζαν ότι «δεν καταλαβαίνουμε γιατί δημιουργείται θέμα. Η Σούπερ Λιγκ είναι ξεκάθαρη και αναφέρει πως ο φιλοξενούμενος δικαιούται δέκα προσκλήσεις. Αν θέλαμε να πάρουμε εικοσιπέντε στο ΟΑΚΑ θα δίναμε τόσες για το κυριακάτικο παιχνίδι». Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον Ολυμπιακό είναι ενοχλημένοι επειδή θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, επειδή ζητάει διάφορα και διότι γενικά πυροδοτεί το κλίμα για το ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: