Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Η Τότεναμ απέκλεισε την Εβερτον


Ο Τομ Χάντλσοουν πανηγυρίζει, έχοντας ανοίξει το σκορ επί της Εβερτον Η Τότεναμ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας, κερδίζοντας 2-0 την Εβερτον στο δυνατότερο παιχνίδι της ημέρας, με τις ομάδες να παρατάσουν ισχυρές ενδεκάδες. Στο 31' ο Τομ Χαντλστόυν με σουτ από πάσα του Μπέντλεϊ άνοιξε το σκορ. Στο 57' ο Ρόμπι Κιν κέρδισε πέναλτι από τον Ντιστέν, αλλά την εκτέλεση του ίδιου απέκρουσε ο Τίμ Χάουαρντ. Στην εξέλιξη όμως της φάσης, ο Μπέιλ σούταρε, ο Χέιτινχα απέκρουσε και ο Κιν με σουτ έκανε το 2-0.

Η Εβερτον που πάλεψε και κατά διαστήματα υπερείχε, έπαιξε με τους:
Χάουαρντ, Χίμπερτ, Χέιτινχα, Ντιστέν, Νιλ, Κέιχιλ, Γκόσλινγκ, Ρόντγουελ, Φελαϊνί, Αγιεγκμπένι, Σαχά (46' Τζο).

  • Για ένα ημίχρονο και κάτι δυσκόλεψε η Πίτερμπρο τη Μπλάκμπερν, που τελικά επκράτησε και πήρε την πρόκριση με 5-2. Το σκορ άνοιξε ο Πέντερσεν στο 4', αλλά στο 17' ισοφάρισε ο Γουϊπντέιλ. Στο 43' όμως ο τερματοφύλακας Λιούις ανέτρεψε τον Πέντερσεν και αποβλήθηκε για να μείνει η Πίτερμπρο με 10 παίκτες. Ο Ριντ εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 2-1. Η Πίτερμπρο ισοφάρισε στο 50' με τον Μπόιντ, αλλά από εκεί και πέρα η Μπλάκμπερν κυριάρχησε. Πέτυχε τρία γκολ με Σαλγάδο (57'), ΜακΚάρθι (72') και Κάλινιτς (74' πέναλτι).

  • Μπορεί η Πόρτσμουθ να μην πάει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά συνέτριψε την Στόουκ Σίτι, που μάλιστα προερχόταν από τη νίκη επί της Τότεναμ, με 4-0. Ο Πεκιόν πέτυχε δύο γκολ (17' και 59'), ενώ από μια φορά σκόραραν ο Γουέμπερ (55') και Κανού (81').

  • Αν και έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Μπάρνσλεϊ εκτός έδρας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μόλις στο 6' ο Ντάνι Γουέλμπεκ με κεφαλιά, από σέντρα του Αντερσον άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ, κάνοντας την πάσα στον Μάικλ Οουεν, που με σουτ στο 59' σφράγισε τη νίκη. Στο 63' αποβλήθηκε ο Γκάρι Νέβιλ για αντιαθλητικό φάουλ.

  • Ο 25χρονος Αμερικάνος τερματοφύλακας Μπράντλεϊ Γκούζαν, που ζει στη σκιά του συμπατριώτη του Μπραντ Φρίντελ, ήταν ο ήρωας της Αστον Βίλα, καθώς απέκρουσε τρεις εκτελέσεις στην διαδικασία των πέναλτι και άλλο ένα στο κανονικό παιχνίδι, γαι να την οδηγήσει στην πρόκριση μέσα στο "Στάδιο του Φωτός" σε βάρος της Σάντερλαντ.
    Στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση οι δύο ομάδες δεν σκόραραν. Η Σάντερλαντ, που υπερείχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την καλύτερη ευκαιρία, αφού δεν σκόραρε σε πέναλτι που κέρδισε, όταν έκανε χέρι ο Κουέγιαρ.
    Ηταν το 83' και ο Μπράντλεϊ Γκούζαν απέκρουσε την εκτέλεση του Κένιγουεϊν Τζόουνς. Ο Γκούζαν έπιασε άλλα τρία και η Αστον Βίλα επικράτησε 4-1 στην διαδικασία των πέναλτι!
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: