Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΛΑΡΙΣΑ 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο άνθρωπος των καθυστερήσεων... Ποιος άλλος θα έδινε την λύση για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Αργεντινός άσσος των «ερυθρολεύκων», μετά το πρωτάθλημα και τον Ιωνικό, χτύπησε και σήμερα για το κύπελλο και με δυνατό σουτ στο 93΄ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων» και έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης εις βάρος της Λάρισας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στην πρώτη καλή στιγμή να βρουν δίχτυα. Οι δύο πρωταγωνιστές των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα ήταν και πάλι αυτοί που έβγαλαν την δουλειά. Ο Ουμπίντες σέντραρε και ο Ροτζέριο από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 5΄. Η Λάρισα απείλησε για πρώτη φορά με τον Σίμιτς στο 25΄. Στο 36΄ ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Ροτζέριο από σπρώξιμο του Νταμπίζα. Πέντε λεπτά αργότερα και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπροστά, ο Κακαράς πιεζόμενος από τον Μετίν, έκανε λάθος στην προσπάθεια να διώξει και πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλος μπήκε φορτσάτος, αλλά οι καλές ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Στο 58΄ σε μία από αυτές ο Κοντέων επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα το έργο της Λάρισας έγινε δύσκολο. Ο διαιτητής απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Νταμπίζα ως τελευταίο παίκτη σε μαρκάρισμα πάνω στον Κοντέων. Ωστόσο με 10 παίκτες συνέχισε από το 84΄ και ο Ολυμπιακός, αφού ο Πλιάγκας αποβλήθηκε μετά από μαρκάρισμα στον Ιγκλέσιας. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Ντέλσον εκτέλεσε, ο Γλύκος με δυσκολία σε κόρνερ. Τελικά όπως και στο πρωτάθλημα έτσι και στο Κύπελλο ο Ουμπίντες ήταν αυτός που έδωσε την λύση για τους γηπεδούχους. Στο 93΄ με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ολυμπιακός Β. – Λάρισα 2-1
(5΄ Ροτζέριο, 93΄ Ουμπίντες – 41΄ Κακαράς)

Ολυμπιακός Β. (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (58΄ Πλιάγκας), Αλβάρεζ (74΄ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ουμπίντες, Ροτζέριο (95΄ Χανιώτης), Μόνχε
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τουάμα, Σίμιτς, Τουμέρ (74΄ Ντέλσον), Ντε Νίγκρις

Δεν υπάρχουν σχόλια: