Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δεύτερη αγωνιστική σαν... πρεμιέρα στην Α1 μπάσκετ

Ετοιμες να παραταχθούν με όλα τα μέλη των ρόστερ τους είναι οι ομάδες της Α1 Ανδρών, καθώς, με τη λύση της απεργίας από τον ΠΣΑΚ, οι περισσότεροι σύλλογοι που είχαν στερηθεί τους Ελληνες παίκτες στην πρεμιέρα, θα διεκδικήσουν τώρα πλήρεις το θετικό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, που ανοίγει «αυλαία» το Σάββατο και κλείνει τη Δευτέρα.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει την Κυριακή το πάλαι ποτέ ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο άδειο -λόγω τιμωρίας- κλειστό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, και η κόντρα δύο ομάδων από τη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον «νεοφώτιστο» Ηρακλή.

Το Σάββατο το Μαρούσι, το οποίο διέψευσε τους πάντες και έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου, θέλει να κάνει το «2 στα 2» στα «αποκαλυπτήρια» της ομάδας στο κοινό του, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Πανελλήνιος ψάχνει την πρώτη νίκη του και ευελπιστεί, με γεμάτο το κλειστό της Λαμίας, να κάμψει την αντίσταση του Άρη, ενώ τον παράγοντα έδρα θέλει να εκμεταλλευτεί και το Περιστέρι απέναντι στην Καβάλα.

Την Κυριακή, ο Ηλυσιακός θα υποδεχθεί τον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό, ενώ ο κυπελλούχος Ολυμπιακός, μετά την αναπάντεχη ήττα από την Μπάμπεργκ στην Ευρωλίγκα, θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ. Την πρώτη νίκη του θα επιδιώξει να πετύχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον «νεοφώτιστο» Ηρακλή.

Τέλος, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα η 2η αγωνιστική, με τον «νεοφώτιστο» Ικαρο Καλλιθέας να υποδέχεται τον Πανιώνιο και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το πρώτο «δίποντο» τους στο πρωτάθλημα, καθώς αμφότεροι ηττήθηκαν στην πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου

Αγίου Θωμά 16:00 Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου Σπυρίδωνος-Φούφης-Ανδρικόπουλος
Λαμίας 17:00 Πανελλήνιος-Άρης Τανατζής-Αναστόπουλος Π-Καλδίρης
Περιστερίου 17:00 Περιστέρι-Καβάλα Γκόντας-Κορομηλάς-Διαμαντής

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου

Ιλισίων 12:30 Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός Μπήτης-Μητσόπουλος-Δεσλής
ΣΕΦ (κθ) 19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ Πηλοϊδης-Μάνος-Θεονάς
ΠΑΟΚ 20:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Κ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Γλυφάδας 18:00 Ίκαρος Καλ.-Πανιώνιος Σχινάς-Σώμος-Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: