Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νίκη με ανατροπή

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το εκπληκτικό φάουλ του Φραγκουλάκη στο 33', όμως κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ να επικρατήσει του Εργοτέλη με 3-1 (44' Καφές, 55' Μπλάνκο, 90'+3' Έντερ) και να επιστρέψει στις νίκες. Πρωταγωνιστής της νίκης του "δικεφάλου", ήταν ο... δεξιός εξτρέμ, Ίσμαελ Μπλάνκο!

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ πριν την έναρξη του αγώνα με τον Εργοτέλη, ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να μη χάσει η "Ένωση" την "επαφή" της με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ενόψει της δύσκολης συνέχειας (με ΠΑΟΚ και Καβάλα εκτός έδρας, Ολυμπιακό στο "Σπύρος Λούης" και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι).

Οι "οιωνοί" δεν ήταν καλοί για την ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (33') από το εκπληκτικό φάουλ του Φραγκουλάκη. Ωστόσο για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο "δικέφαλος" κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μπόλικη δόση τύχης (σ. σ. στο γκολ του Καφέ) και ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός που αγωνίστηκε στη θέση που τον... καθιέρωσε πέρσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αυτή του δεξιού μεσοεπιθετικού, τα έκανε όλα. έβγαλε τη γλυκιά σέντρα από την οποία προήλθε η ισοφάριση, πέτυχε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ και μάρκαρε ακόμα και σε θέση δεξιού μπακ (!!!) βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανασταλτική λειτουργία της "Ένωσης".

Δικαιολογημένα λοιπόν πήρε το χειροκρότημα του κόσμου κατά την αντικατάστασή του στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ψηφίστηκε MVP του αγώνα. Ο "Ζορό" φώναξε "παρών" και έκανε τον Μανόλο Χιμένεθ να αισθάνεται πως μπορεί να υπολογίζει έναν ακόμα παίκτη που μέχρι πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν παρουσιάσει ως... ξοφλημένο.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Χρήστος Αρδίζογλου από την ΠΑΕ ΑΕΚ για την προσφορά του στο σύλλογο...

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Γιάχος (Χίου)ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Πατσατζόγλου, Λαγός, Δέλλας, Νασούτι, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (81' Έντερ), Γκερέιρο (70' Γκέντσογλου), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (90'+1' Καράμπελας)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Αργυρίου, Καλαμιώτης, Φροξυλιάς
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος (46' Μπέτο), Σασιασβίλι, Ολίσε (46' Χρυσοφάκης), Σαρρής, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Λεάλ (80' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ
Στον πάγκο: Αθανασίου, Βίσιο, Καρέλης, Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: