Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο Λάζαρος "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Ατρόμητου

Tο παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν εξαρχής από εκείνα που θεωρούνται επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό. Πράγματι οι "πράσινοι" δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στον Ατρόμητο όμως τελικά βρήκαν τον τρόπο να "ξεκλειδώσουν" την άμυνά του και χάρη σε τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (71') πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη (1-0), που τους επιτρέπει να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Με σύστημα 4-4-2, που είχε αρκετές μετατροπές κατά την διάρκεια του αγώνα, παρέταξε τον Ατρόμητο, ο Γιώργος Δώνης έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ανρί Καμαρά και τον Μάρεκ Σαγκανόφκσι, στήριγμα του. Πιο πίσω τους αγωνίστηκαν Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης ως αμυντικά χαφ, με τους Μπρίτο (δεξιά) και Τάτο (αριστερά) να δίνουν βοήθειες από τα άκρα της μεσαίας γραμμής. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι και Βινιάλ και κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Περιστερίου κάθισε ο Μιχαηλίδης.

Στην απέναντι πλευρά και με δεδομένες τις απουσίες των Νίνη, Λέτο και Μπουμσόνγκ, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε στο γνώριμο σύστημά του (4-2-3-1), τους Σπυρόπουλο, Βύντρα, Καντέ και Κατσουράνη στην άμυνα με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο στην θέση των αμυντικών χαφ. Μπροστά τους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τους Λουίς Γκαρσία και Γκοβού στα άκρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι...
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα το ματς, είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνδιού απέναντι στον χωρίς ρυθμό Παναθηναϊκό, ωστόσο, οι "πράσινοι" έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ. Από ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 20΄ και πάσα στον Λουίς Γκαρσία, το σουτ του Ισπανού βρήκε το σώμα του Νεμπεγλέρα και έφυγε κόρνερ. Ο Γκοβού εκτέλεσε και ο Σισέ με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα του Μιχαηλίδη, αλλά ο Μπρίτο "ως από μηχανής θεός" απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Ανέβηκε μετά το 20ο λεπτό ο Παναθηναϊκός
Μετά το 20' ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εμφανείς οι γνωστές αδυναμίες του: το πρόβλημα στην ανάπτυξη, ο αργός ρυθμός και η έλλειψη κίνησης των παικτών. Παρ΄ όλα αυτά οι "πράσινοι" δικαιούνταν, βάσει των ευκαιριών που έχασαν, ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 33' ο Γκοβού βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και λίγο πλάγια δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ που ήταν απελπιστικά άστοχο. Πάλι ο Γάλλος ήταν ο μοιραίος παίκτης στο 42', όταν από γύρισμα του Βύντρα δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

"Πράσινη" πρωτοβουλία στο δεύτερο μέρος
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σισέ έχασε απίστευτη ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι να σκοράρει (άουτ) μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη. Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 56', με τον Σισέ να πιάνει μόνος την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μαρίνου, αλλά ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο έχασε ο Παναθηναϊκός στο 59', όταν έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να κάνει σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ. Ο Λουίς Γκαρσία προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση, αλλα και πάλι ο Μιχαηλίδης απέκρουσε σωτήρια.

Ο Καμαράς αστόχησε, ο Λάζαρος δεν... συγχώρεσε
Αφού στο 68' ο Καμαρά έχασε την πρώτη ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, όταν πλάσαρε τον Τζόρβα χωρίς δύναμη και έδιωξε ο Καντέ, δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος όπως και με τον Ολυμπιακό ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έδωσε τη νίκη στο "τριφύλλι".Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνισκι, Βινιάλ, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (77' Καραλής), Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Καμαρά (70' Περόνε)
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπάλλας, Φαβάλι, Μελισσάς, Καραγκούνης,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (56' Μαρίνος), Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλοπουλος (86' Ιωαννίδης), Γκαρσία, Γκοβού (58' Καραγκούνης), Σισε
Στον πάγκο: Καρνεζης, Σαριέγκι, Πλεσί, Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: