Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

«Καθάρισε» και την… Καβαρεάλ

Με… φόρα από τον θρίαμβο επί της Βιγιαρεάλ ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Λουίς Γκαρσία, πέρασε από την Καβάλα αφού κέρδισε με 1-0 και δείχνει να βρίσκει και εντός συνόρων το καλό του πρόσωπο! Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Γκαρσία και Βιτόλο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη μπροστά τους σε ρόλο αντί-Ίβιτς, ενώ τον Σαλπιγγίδη, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, πλαισίωσαν οι Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ.

Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Οκούκα είχε τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια και ακραία μπακ τους Πετκάκη και Χργκόβιτς.

Ντουγκλάο και Τόμασιτς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ντιε και Καρντόσο πήραν θέση στον άξονα, με τους Βουτσίσεβιτς και Αμπντούν στις πτέρυγες και τους Ονουάτσι και Ογκμπέτσε στη γραμμή κρούσης.

Προβάδισμα με Γκαρσία

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται στο 13’.

Ο Πάμπλο Γκαρσία σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Τόμασιτς, ο Γκαλίνοβιτς δεν κατάφερε να αντιδράσει και οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ.

Ακριβώς στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στο έδαφος μετά από σπρώξιμο του Καρντόσο στο ύψος της μικρής περιοχής, το πέναλτι όμως δεν δόθηκε.

Σωτήριες επεμβάσεις από τον Γκαλίνοβιτς

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έφτασε δύο φορές κοντά και σε δεύτερο τέρμα, ο Γκαλίνοβιτς όμως έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά.

Στο 16’ ο Κροάτης τερματοφύλακας εξουδετέρωσε με θεαματικό τρόπο το δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ το ίδιο αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και στο μακρινό πολύ δυνατό σουτ του Ελ Ζαρ στο 18’.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, δεν απείλησε η Καβάλα

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από την Καβάλα.

Όλα τα «ατού» της ομάδας του Οκούκα ήταν εκτός πνεύματος του παιχνιδιού, κάτι που είχε ως συνέπεια ο Κρέσιτς να περνά, ανέλπιστα θα έλεγε κανείς, ένα πολύ ήσυχο απόγευμα.

Ο ΠΑΟΚ είχε και την τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, η κεφαλιά-ψαράκι του Φωτάκη όμως έφυγε ελάχιστα άουτ στο 32’.

Συντήρηση δυνάμεων...

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μάκη Χάβου συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς, χωρίς να συναντούν δυσκολίες.

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά απογοητευτικοί, αδυνατώντας να πλησιάσουν τα καρέ του Κρέσιτς, πόσο μάλλον να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αντίθετα, ο Βιεϊρίνια στο 57' και ο Ελ Ζαρ στο 64' είχαν καλά σουτ, χωρίς όμως να βρουν τον στόχο, με έναν ΠΑΟΚ που έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στο τέλος πίεσε αλλά ήταν αργά...

Η Καβάλα προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο να κάνει κάτι καλό, καθώς η ομάδα του Χάβου άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης.

Στο 83', μάλιστα, ο Ογκμπέτσε έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, με τον Κρέσιτς να αποκρούει, στην πρώτη καλή στιγμή του ΑΟΚ στην αναμέτρηση!

Στο 89' ο Ογκμπέτσε και πάλι πλησίασε στην ισοφάριση, η πολύ καλή κεφαλιά του ωστόσο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον "Δικέφαλο του Βορρά" να σημειώνει την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να ανεβαίνει στην  θέση με 14 βαθμούς.

Στην θέση με 12 βαθμούς η Καβάλα, παρέα με Κέρκυρα και Ηρακλή.

Συνθέσεις:

Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90' Ενόκ), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε (81' Nτικρόκ), Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69' Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (66' Moυσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (87' Σακελλαρίου), Φωτάκης (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: