Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Για ποια αυτοκίνητα σχεδιάζονται αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας!!


Φημολογία για κατάθεση πινακίδων με πρόστιμο

Για ποια αυτοκίνητα σχεδιάζονται αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας
Μέσα στις επόμενες μέρες ανακοινώνονται οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, δηλαδή τα τέλη που πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στα νέα τέλη κυκλοφορίας και μένει η ανακοίνωση. Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα επιβαρυνθούν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με κυβισμό 1.400 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ. και εκπομπή ρύπων από 120-160 γρ./χλμ.. Στα αυτοκίνητα αυτά ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή των συντελεστών ρύπων.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα μηδενικά τέλη, τα οποία ουσιαστικά καταργούνται. Τα τέλη θα επιβάλλονται στα αυτοκίνητα με εκπομπή CΟ2 κάτω από 80 γρ./χλμ και όχι 100 γρ./χλμ, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα μοντέλα με μηδενικά τέλη.

Αυξήσεις θα υπάρξουν στα τέλη για τα καινούργια πενταετίας αυτοκίνητα που εκλύουν ρύπους από 161 γρ./χλμ και άνω.

Στα παλαιότερα αυτοκίνητα όπου τα τέλη υπολογίζονται βάσει κυβισμού, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στα ΙΧ άνω των 2 λίτρων προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων και να χαθούν τεράστια έσοδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες φήμες κάνουν λόγο για την επιβολή ενός τέλους ακινητοποίησης 300 ευρώ, ώστε να αποτραπεί η κατάθεση πινακίδων.

Στα παλιά αυτοκίνητα μέχρι τα 1.548 κ.εκ. αναμένεται να υπάρξουν μικρές μειώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: