Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"Άλωσαν" το Λος Άντζελες οι Σέλτικς

http://www.sport24.gr/ast/cov/ce/celtics_2010_6_7_8_31_55_b.jpgΟι Μπόστον Σέλτικς έδωσαν άλλο ενδιαφέρον στους τελικούς του NBA, αφού νίκησαν τους Λέικερς μέσα στο γήπεδο τους με 103-94 και έκαναν το 1-1. Κρίσιμο πλέον το επόμενο παιχνίδι στην έδρα των "Κελτών", που με νίκη παίρνουν σαφές πλεονέκτημα για τον τίτλο. Με τον Ρέι Άλεν σε τρελά κέφια (32 πόντοι - 8/11 τρίποντα) και τον Ράτζον Ρόντο (19 πόντοι - 20 ριμπ) να κάνει δική του την ρακέτα, αν και γκαρντ, οι Σέλτικς νίκησαν την παρέα του Κόμπε Μπράιαντ, που κινήθηκε σε ρηχά νερά, και πήραν το πλεονέκτημα έδρας.

Πλέον οι "Κέλτες" κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού θέλουν τρεις νίκες στα επόμενα τρία ματς στην έδρα τους, για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δυο χρόνια (πάλι με αντίπαλο την ομάδα των Λέικερς).

Στα αγωνιστικά, Άλεν και Ρόντο τα έκαναν όλα για τους φιλοξενούμενους με τους Πέρκινς και Πιρς να ακολουθούν.

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να κερδίζεις ένα παιχνίδι και να το καταφέρεις με... στυλ", τόνισε ο πρωταγωνιστής και σούτινγκ γκαρντ των Σέλτικς Ρέι Άλεν.

"Το καλύτερο όταν κάνεις triple-double είναι να συνδυάζεται και με μια σημαντική νίκη. Θα ήταν αχρείαστο να έκανα το triple-double και να χάναμε το ματς", είπε από την πλευρά του ο Ρόντο.

"Μας στοίχισε η αστοχία"

Από την πλευρά τους οι Λέικερς τα έβαλαν με την αστοχία, αφού ο Κόμπε είχε 2/7 τρίποντα και 8/20 βολές, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Ρον Αρτέστ. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως σκόραραν όλοι οι παίκτες.

"Δεν καταφέραμε να πάμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα και όσες φορές είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε από την γραμμή του τριπόντου ήμασταν άστοχοι", δήλωσε ο προπονητής των περσινών πρωταθλητών, Φιλ Τζάκσον.

Αναλυτικά οι σκόρερς:

Μπόστον Σέλτικς: Γκαρνέτ(6π, 8ριμπ), Πιρς(10π, 7ριμπ), Πέρκινς(12π, 11ριμπ), Ρ. Άλεν(32π, 8/11 τριπ), Ρόντο(19π, 20ριμπ), Γουάλας(7π, 13ριμπ), Γουίλιαμς, Τ. Άλεν(2π), Ρόμπινσον(7π), Ντάιβις(8π, 9ριμπ).

Λ.Α. Λέικερς: Αρτέστ(6π, 8ριμπ), Γκασόλ(25π, 13ριμπ), Μπάινουμ(21π, 9ριμπ), Μπράιντ(21π, 10ριμπ,6 ασιστ), Φίσερ(6π, 13ριμπ), Όντομ(3π, 10ριμπ), Μπράουν(2π), Βούγιασιτς(3π), Φάρμαρ(7π).

Δεν υπάρχουν σχόλια: