Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ολυμπιακός -Κοντά σε Ντεζάγκα

http://www.sport24.gr/ast/cov/de/dejagah_b.jpg

Μπορεί στον Πειραιά να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, ωστόσο δειλά δειλά αρχίζουν και γίνονται οι πρώτες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Άλλωστε οι φετινές ερυθρόλευκες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν πιο νωρίς από ποτέ και στον Ολυμπιακό θέλουν να έχουν νέο αίμα στο ξεκίνημα αυτής της πρωτόγνωρης δοκιμασίας.να από τα ονόματα που παίζει δυνατά για να γίνει η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή είναι του 24χρονου Ιρανού Ασκάν Ντεζάγκα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο μάνατζερ του παίκτη είναι στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ντεζάγκα, που έχει πολιτογραφηθεί Γερμανός, έμεινε ελεύθερος από την Βόλφσμπουργκ και έχει ήδη αρκετές προτάσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Μία από αυτές που φαίνεται να σκέφτεται πιο σοβαρά από όλες είναι της Χέρτα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ωστόσο ο υποβιβασμός του γερμανικού συλλόγου στην δεύτερη κατηγορία ίσως αποτελέσει και το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των ερυθρόλευκων για να κλείσουν τον παίκτη καθώς μετά τους Βερολινέζους ο 24χρονος ψηφίζει Πειραιά. Ο λόγος; Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα από αυτές που τον έχουν πλησιάσει και έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τη νέα σεζόν, κάτι που θα μετρήσει αρκετά στην απόφασή του.

Γεννημένος στις 5/7/1986 στην Τεχεράνη, ο Ντεζάγκα μεγάλωσε στο Βερολίνο και πολιτογραφήθηκε Γερμανός. Εκανε το ντεμπούτο με η φανέλα της Χέρτα το 2004 για να πάρει μεταγραφή στην Βόλφσπουργκ τρία χρόνια αργότερα. Εκεί αγωνίστηκε σε 70 ματς σκοράροντας 12 τέρματα, ενώ είχε ενεργό ρόλο στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος με 27 συμμετοχές.

Αγωνίζεται κυρίως στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, αλλά πολλές φορές έχει βρεθεί μέσα στο γήπεδο ως δεύτερος στράικερ. Το να τον χαρακτηρίσουμε ως νέο Γκαλέτι είναι σίγουρα πάρα πολύ νωρίς (σε βαθμό... επιπολαιότητας), ωστόσο ο Ντεζάγκα έχει το ταλέντο να αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη μεταγραφή.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να βγάλει άχρηστο έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ελπίδων της Γερμανίας (20 συμ, 4 γκολ). Το βιογραφικό του είναι ελπιδοφόρο, ωστόσο αν τελικά φορέσει τα ερυθρόλευκα θα πρέπει να κριθεί όπως και όλες οι μεταγραφές: Εντός αγωνιστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: