Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εδιωξαν τους κατακτητές από τη Νότια Αμερική!!

Ηταν μια τεράστια ευκαιρία για τους Χιλιανούς να νικήσουν τους κατακτητές Ισπανούς. Είχαν αποφασίσει να αφήσουν τα κοκαλάκια τους στο τερέν του επιβλητικού Μαρακανά. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας Αυτοί οι ινδιάνοι πολεμιστές γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη, είχαν όλα τα στοιχεία για να επιβληθούν.
Οι δυο αρχηγοί Αλέξις και Βιδάλ, ψημένοι στις αρένες της Ευρώπης, σταρ στο υψηλότερο επίπεδο, έδειξαν το δρόμο. Πριν απ` όλα τρέξιμο και ενέργεια. Χτυπήματα στην ανασφάλεια που μπορεί να έχει ακόμα κι αυτή η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μετά από το 1-5 του πρώτου αγώνα.
Την κατάλληλη στιγμή το πρώτο χαστούκι. Με ισπανικό, εξελιγμένο τίκι τάκα και την εμπλοκή πέντε παικτών έγινε το 1-0. Το 2-0 προέκυψε λίγο αργότερα από λάθος που ήταν εκεί οι Χιλιανοί για να το εκμεταλλευτούν.
Μια θεωρία, από τις πολλές, λέει ότι Χιλή σημαίνει σε τοπική διάλεκτο το τέλος του κόσμου. Εκεί που βρέθηκε πρώτος ο Πορτογάλος Μαγγελάνος τον 16ο αιώνα και μερικές δεκάδες χρόνια αργότερα έκαναν πλιάτσικο οι Ισπανοί. Αυτό ήταν το τέλος του παγκοσμίου για μια από τις σπουδαιότερες ομάδες που έχει βγάλει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Νομοτέλεια.

Η ΜΕΓΑΛΗ σχέση της Αυστραλίας με την αντίπαλο της Εθνικής, Ιαπωνία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Εγώ είμαι Έλληνας. Παίζω κι εγώ στο μουντιάλ. Άρα, είναι επόμενο να κάνω συγκρίσεις με τις άλλες ομάδες. Δίνω συγχαρητήρια στην Αυστραλία. Κόντρα στην Ολλανδία τα έδωσε όλα. Με ψυχή και περηφάνια. Έχει καμμία σχέση η Ελλάδα έτσι όπως κυκλοφορεί στο γήπεδο με την Αυστραλία; Το βουλώνω.
Η κινητικότητα. Σε οργιώδη ρυθμό. Να τους βλέπουν οι δικοί μας και να παθαίνουν ναυτία. Ισάξιοι οι Αυστραλοί με τους Ολλανδούς. Όλοι μπροστά, όλοι πίσω. Κανένα κόμπλεξ απέναντι στους νικητές με 5-1 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας. Μπράβο ξανά στους Αυστραλούς.
Δεν μιλάω για Βραζιλία και Γερμανία, με τις οποίες δεν έχουμε καμμία σχέση. Μιλάω για την Αυστραλία. Και την συγκρίνω με την Ελλάδα. Με το πώς συμπεριφέρεται στο γήπεδο η Ελλάδα. Αυτή που απουσιάζει από τον αγώνα. Η εθνική ομάδα που κυττάει μόνο να περνάει ο χρόνος. Και κάποιοι να λένε ότι πήγαμε καλά στο 3-0 της Κολομβίας. Και το ίδιο πατριωτικά να αγωνιστούν με την Ιαπωνία.
Αυτό θέλω να πω! Ποιο; Η Ιαπωνία δεν θα τα δώσει όλα; Θα παίξει, εδώ είμαστε και εδώ είσαστε, όπως η Αυστραλία. Θα μας τρέξει στο γήπεδο. Θα μας βγάλει τη ψυχή. Μία άλλη Αυστραλία θα είναι. Η Ελλάδα φέρνει για Ολλανδία;

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: