Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Προτάσεις για αλλαγές έδωσε η ΕΟΠΕ!!

Προτάσεις για αλλαγές, που στοχεύουν στην λύση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το επαγγελματικό βόλεϊ κατέθεσε η ΕΟΠΕ, ζητώντας την δημιουργία της Pre League και περισσότερους ξένους.

Προτάσεις για αλλαγές έδωσε η ΕΟΠΕ
Τις προτάσεις της για αλλαγές στο επαγγελματικό βόλεϊ κατέθεσε η ΕΟΠΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ και τη συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν το άθλημα.

Οι σημαντικότερες απ’ αυτές αφορούν την δημιουργία της Pre League, μιας κατηγορίας ανάμεσα σε Α1 και Α2, την αύξηση των ξένων από δύο σε τέσσερις για τα δύο επόμενα χρόνια, αλλά και η αύξηση των ομάδων που ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία σε τρεις.

Συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΟΠΕ περιλαμβάνει:

«1) Την επιτάχυνση των διαδικασιών για άμεση δημιουργία ΑΕ εάν είναι δυνατόν και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο

2) Τον άμεσο διακανονισμό των παλαιών οφειλών των ΤΑΑ προς αθλητές, με υπογραφή μιας τριμερούς συμφωνίας

3) Την καθιέρωση με μεταβατική περίοδο την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 διαδικασίας αδειοδότησης των ομάδων με έλεγχο της εξόφλησης των οφειλών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, της ύπαρξης πόρων που διασφαλίζουν την κάλυψη των υποχρεώσεων για την νέα περίοδο και των λοιπών προϋποθέσεων που θα συμφωνηθούν

4) Την αύξηση των αλλοδαπών μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια σε τέσσερις

5) Την αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα προβιβάζονται από την Α2 σε τρεις
»


Όσον αφορά στην Pre League πρότεινε τα ακόλουθα:

«1) Στην Pre League θα συμμετέχουν 10 ή 12 ομάδες σε έναν όμιλο σε πρωτάθλημα 2 γύρων με πιθανότητα διεξαγωγής και play off.

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην Α1 θα ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 και στην Pre League θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Α1 και όσες ομάδες απαιτηθούν από την Α2.

3) Η άνοδος και ο υποβιβασμός ομάδων μεταξύ Α1 και Pre League θα καθορισθεί σε συμφωνία με την ΕΣΑΠ, ενώ μεταξύ Pre League και Α2 από την ΕΟΠΕ ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα μείνουν στην Α2 από την περίοδο 2015-2016 και μετά. Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή μας στην ΕΣΑΠ και ανεξάρτητα από την υλοποίηση του σχεδίου αυτού ζητήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ να ανέλθουν τρεις ομάδες στην Α1 από το επόμενο πρωτάθλημα

4) Στην Α2 από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και μετά θα αγωνίζονται 36 ή 30 ή 24 ομάδες σε τρεις ή δύο ομίλους.

5) Θα ζητηθεί συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ενίσχυση των ομάδων της Pre League, μέσω της χορηγίας του πρωταθλήματος της Α1 και της τηλεοπτικής κάλυψης του πρωταθλήματος.
»

Δεν υπάρχουν σχόλια: