Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα πετύχει μια νίκη στη Βραζιλία εμφανίστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Σίγουρα, όλοι θα παίξουν ενωμένοι» τόνισε.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα»
Τον τρόπο που πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την Ιαπωνία προκειμένου να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ σχολίασε ο Γιάννης Χριστόπουλος στο NovaΣΠΟΡ Fm 94,6.

Ο προπονητής του Πλατανιά μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει να φέρει εις πέρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τονίζοντας την αισιοδοξία του γι’ αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει ο Φερνάντο Σάντος το περιστατικό έντασης που προέκυψε στην προπόνηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για το ματς της Εθνικής με την Ιαπωνία: «Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καθαρό μυαλό, ώστε να ακολουθήσουν την κατάλληλη τακτική και στρατηγική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να προηγηθεί ο αντίπαλος γιατί μετά θα είναι αρκετά δύσκολο».

Για το περιστατικό των Τζαβέλλα-Μανιάτη και την επίδραση του προπονητή σ’ αυτό: «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Σίγουρα όμως, είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Ένας προπονητής και ειδικά ο Φερνάντο Σάντος θα μπορέσει να πει τις κουβέντες που πρέπει, την στιγμή που πρέπει και όπως πρέπει, ώστε όλοι να βάλουν πάνω απ’ όλα την ομάδα και μετά το εγώ τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα παίξουν ενωμένοι».

Για το σύστημα που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα: «Είναι δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του Σάντος. Εξαρτάται φυσικά και απ’ τον αντίπαλο. Αν δουν ότι πρέπει να κλείσουμε τους χώρους, θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την τακτική. Αν μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι κυριαρχίας χωρίς να απειληθούμε, αυτό πρέπει να γίνει. Ο όμιλος των προκριματικών ήταν υποδεέστερος, δεν υπάρχει σύγκριση. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στη Βραζιλία είναι εντελώς διαφορετικής δυναμικής. Σίγουρα είναι Δύσκολα παιχνίδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Ελλάδα».

Για το ματς με την Κολομβία: «Δεν παίξαμε τρομερό ποδόσφαιρο, όπως και αυτοί όμως. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και θα είχε αλλάξει εντελώς το παιχνίδι».

Για το ποια ομάδα ξεχωρίζει: «Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια, όμως το τουρνουά έχει πολύ ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν αρκετές ομάδες και απ’ την Ευρώπη και απ’ την Λατινική Αμερική. Χιλή, Μεξικό, Αγγλία- η καλύτερη Αγγλία που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια- και η Ολλανδία. Παρατάχθηκε έναν πρωτότυπο σχηματισμό, 5-2-3, που περιλαμβάνει καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία και γρήγορε αντεπιθέσεις. Έχει πολύ ενδιαφέρον, θέλω να το δω και με πιο δύσκολους αντιπάλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: