Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πουρλιοτόπουλος στη «Μ»: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα »

Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί 12 προπονητικά κέντρα για ποδοσφαιριστές ηλικίας 8 έως 12 ετών, σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και ο γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, έκανε λόγο μιλώντας στη «Μ» για όνειρο πολλών χρόνων που έγινε πραγματικότητα τώρα, που η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη έχει φέρει οικονομική σταθερότητα.

«Ηταν ένα ονειρό μας πολλών χρόνων. Καταφέραμε να το υλοποιήσουμε τώρα που η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη μας δίνει την οικονομική σταθερότητα που χρειαζόμασταν», είπε αρχικά στη «Μ» και συνέχισε: «Ξεκίνησε πιλοτικά και πλέον είμαστε πανέτοιμοι. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση αυτού του εγχειρήματος. Τα πάντα είναι έτοιμα γι’ αυτό βγήκε και η ανακοίνωση». Για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το εγχείρημα, πάντως, χρειάστηκε χρόνος και σειρά επαφών. «Μέσα από τις συνεργασίες μας με Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα αναπτύξαμε το δικτυό μας. Θέλουμε να καλύψουμε γεωγραφικά όλες τις περιοχές. Πρόκειται για μία σχέση ζωής με τα παιδιά αυτών των περιοχών. Είναι ένα μακρόπνοο πλάνο και στόχος μας είναι να καλύψουμε όλη την επικράτεια.

Υπάρχουν προς το παρόν κάποιες ελλείψεις σε περιοχές, αλλά στην πορεία θα προστεθούν και κάποια απομακρυσμένα σημεία. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται παντού, σε όλη την Ελλάδα. Πλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε από κοντά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών. Συν τοις άλλοις, έχουμε συνεργασίες και με ιδιωτικά σχολεία των περιοχών που βρίσκονται τα προπονητικά κέντρα, γιατί είναι σημαντικό κομμάτι και η μόρφωση των παιδιών», εξηγεί ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.

Κατέληξε μιλώντας για το προπονητικό κέντρο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης στην Θέρμη, αλλά βρίσκει μπροστά του συνεχώς εμπόδια: «Απομένει, βέβαια, το βασικότερο, να δημιουργηθεί το αθλητικό κέντρο, το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι βάζουν εμπόδια σε αυτό το αθλητικό έργο που θα φιλοξενήσει πολλά παιδιά. Δεν θα δώσει πνοή μόνο στην ομάδα, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη».

 Πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι τα ταλαντούχα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τουλάχιστον επτά με οκτώ χρόνια σωστής ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και να εντρυφήσουν στην φιλοσοφίας μιας μεγάλης ομάδας. Πλέον, οι άνθρωποι του Δικεφάλου μπορούν μέσα από τα προπονητικά κέντρα να έχουν σφαιρική ποδοσφαιρική εικόνα της κάθε περιοχής και να ενσωματώνουν ταχύτερα τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές, που συχνά ταλαιπωρούνται με τις μετακινήσεις τους στην Θεσσαλονίκη και δυσκολεύονται ή, αποτυγχάνουν να ενταχθούν στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Τα προπονητικά κέντρα θα βρίσκονται: Αλεξανδρούπολη-Διδυμότειχο, Κομοτηνή-Ξάνθη, Καβάλα-Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Καρδίτσα-Τρίκαλα, Αθήνα, Αργος, Ηράκλειο, Ρόδο-Κω, Λέσβο.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: