Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Νίκη για να ξεχαστούν όλα…!!

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στην Εθνική εν όψει του ματς με την Ιαπωνία, στον απόηχο του φραστικού επεισοδίου μεταξύ του Γιώργου Τζαβέλλα και του Γιάννη Μανιάτη.

Νίκη για να ξεχαστούν όλα…
Στην προπόνηση της Τρίτης ο Φερνάντο Σάντος έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει προπαραμονή του αγώνα. Δοκίμασε διάφορα πρόσωπα με τους βασικούς στη διάρκεια του διπλού προκειμένου να τους έχει όλους «ετοιμοπόλεμους» για το καθοριστικό παιχνίδι με τους Ασιάτες.

Κατά διαστήματα θέση στην ενδεκάδα πήραν ο Κώστας Μήτρογλου σε ρόλο φουνταριστού, ο Γιάννης Φετφατζίδης ως δεξί εξτρέμ, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Ανδρέας Σάμαρης στον άξονα. Προφανώς, ο Πορτογάλος έχει διαμορφώσει ένα πλάνο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και ίσως να παίζουν μία ή δύο θέσεις, στις οποίες δεν έχει καταλήξει ακόμα. Κυρίως όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης και το δεξί άκρο της.

Φαβορί για την επίθεση δείχνει να είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος καλείται να σπάσει την γκίνια στο σκοράρισμα, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του. Πολλές πιθανότητες έχει να ξεκινήσει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ κόντρα στους Ιάπωνες ο Γιάννης Φετφατζίδης αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Με δεδομένο ότι ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης αγωνίστηκε με τους βασικούς δείχνει να υπολογίζεται περισσότερο γι’ αυτό το ματς σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία.

Η πιθανή ενδεκάδα θα είναι με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Βασίλη Τοροσίδη και αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Οι δύο στόπερ δεν αλλάζουν, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς θα συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Η τριάδα στον άξονα θα αποτελείται από τους Κώστα Κατσουράνη σε ρόλο αμυντικού χαφ, αριστερός εσωτερικός μέσος ο Παναγιώτης Κονέ και δεξιός ο Γιάννης Μανιάτης.

Αριστερά στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Γιώργος Σαμαράς, δεξιά κατά πάσα ο Γιάννης Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Κώστας Μήτρογλου. Σχήμα 4-3-3 θα επιλέξει και αυτή τη φορά ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να επιβάλλουν το ρυθμό τους, μπλοκάροντας το παιχνίδι των Ασιατών.

Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη

Το φραστικό επεισόδιο του Γιάννη Μανιάτη με τον Γιώργο Τζαβέλλα θεωρείται λήξαν και αυτό φάνηκε στη συζήτηση μισής ώρας που είχαν οι διεθνείς χωρίς την παρουσία του Φερνάντο Σάντος, στο ξενοδοχείο στο Αρακαζού, το βράδυ της Τρίτης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε από όλους τους παίκτες του να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα για να λύσουν το θέμα μεταξύ τους.

Ο Φερνάντο Σάντος και ο Γιώργος Σαρρής μίλησαν κατ’ ιδίαν και με τους δύο ποδοσφαιριστές προκειμένου να ρίξουν τους τόνους και να επικεντρωθούν όλοι μαζί στον «τελικό» κόντρα στην ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι. Άλλωστε, έτσι όπως διαμορφώνεται ο όμιλος η «γαλανόλευκη» θα χρειαστεί έξι βαθμούς για να είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τζαβέλλας ζήτησε συγνώμη για την αντίδρασή του, στο τετ α τετ με τον Φερνάντο Σάντος και τον πρόεδρο της ΕΠΟ όταν πια είχε κοπάσει η κατάσταση. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του ότι υπάρχουν 22 παίκτες που κοιτούν την Εθνική και ένας τον εαυτό του. Να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Μανιάτης δεν έδωσε περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, κρατώντας χαμηλούς τόνους λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Το θέμα είναι στο «τέλος της ημέρας» να μην γίνει η Εθνική ομάδα, ένα «καφενείο» όπως ήταν πριν από το 2004… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: