Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Μπορεί η Ελλάδα»!

pampos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου. Μίλησε για τον Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ενώ αναφέρθηκε και στις αδυναμίες της επερχόμενης αντιπάλου της Ελλάδας, την Ιαπωνία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάμπος Χριστοδούλου:
Για το γεγονός πως βρέθηκε στην Βραζιλία:
“Ήμουν στην Βραζιλία στην έναρξη και είδα το Βραζιλία – Κροατία. Τώρα είμαι στην Κύπρο και λογαριάζω να πάω ξανά”.
Για την εικόνα από το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ:
“Ήταν μια φανταστική έναρξη όπως  την περιμέναμε. Έγινε ένα καλό παιχνίδι αν και περιμέναμε τα πρώτα παιχνίδια να μην εντυπωσιάσουν όπως στα προηγούμενα παγκόσμια. Περίμενα από την κούραση να δουλεύει πιο πολύ η ουσία αλλά βλέπουμε πολλά γκολ και όχι ισοπαλίες. Για αυτό μετράει και η κούραση. Γίνονται πιο εύκολα τα λάθη και βλέπουμε πιο πολλά γκολ”.
Για τον αποκλεισμό της Ισπανίας:
“Η Ισπανία ήταν πάρα πολύ καλή στο πρώτο 45λεπτο με την Ολλανδία. Μετά όμως την άφησαν οι δυνάμεις της . Αυτό έγινε και στο δεύτερο παιχνίδι. Οι αρμόδιοι πρέπει να κοιτάξουν το θέμα του ποδοσφαιριστή γιατί στο βωμό του χρήματος γίνονται όλα. Δεν είναι μηχανές και δεν πρέπει να γίνει κάτι δυσάρεστο. Είναι μεγάλο πρόβλημα και οι ομάδες και οι παίκτες που είχαν την μεγάλη κούραση αγωνιστικά αφού πήγαν μέχρι το τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ και παιζόταν και το πρωτάθλημα. Η Ισπανία έχει από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και ακόμα και αν δεν έχουν τις δυνάμεις είναι κρίμα να φεύγουν από την διοργάνωση  από τόσο νωρίς με τόσο καλούς παίκτες. Ακόμα και με τα επιτρεπτά συμπληρώματα δεν αντέχουν”.
Για την ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία:
“Για εμένα το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Η ομάδα έχει δεχθεί τρία γκολ και όποιος το ακούσει λέει πως δεν μπορείς να βρεις δικαιολογίες. Η Ελλάδα στις λεπτομέρειες το έχασε. Στο Ευρωπαϊκό που πήρε οι λεπτομέρειες δεν στοίχισαν. Έγιναν λάθη όμως δέχτηκε γκολ και από θέμα τύχης. Δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο. Ισοπεδώσαμε τα πάντα με την κριτική. Έχει την ευκαιρία τώρα να κερδίσει την Ιαπωνία και ίσως ξεχαστούν τα πάντα. Το 3-0 ίσως δίνει και πείσμα στην ομάδα για να πάρει την νίκη με την Ιαπωνία”.
Για το παιχνίδι με την Ιαπωνία:
“Θα είναι ένα παιχνίδι όπου ο κάθε προπονητής θα εφαρμόσει την δική του τακτική που ακολουθούσε και αν έρθει το γκολ τότε είναι ευχής έργον. Αν δεν μπει γκολ τότε στο δεύτερο ημίχρονο θα δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Η ομάδα που θα κερδίσει θα πρέπει στην επίθεση και όταν πιέσει να είναι προσεκτική αμυντικά. Η Ιαπωνία στην κόντρα με την ταχύτητα είναι καλύτερη από την Ελλάδα. Πρέπει η Ελλάδα να προηγηθεί για να παίξει το κλειστό παιχνίδι που ξέρει και να πάρει την νίκη. Σαν φιλοσοφία και σαν χώρα πάντα είναι καλή ομάδα επιθετικά αλλά στην άμυνα δεν είναι τόσο γρήγορη στις επιστροφές ιδιαίτερα από τους παίκτες “αστέρια”. Με την πρόσληψη Ιταλού προπονητή έχει μπει το θέμα πειθαρχίας.
Εμείς όταν παίξαμε μαζί τους είχαμε ελλείψεις από 14-15 παιδιά και δεν έχουμε και ρόστερ σαν την Ισπανία που μπορεί να το καλύψει. Η Ιαπωνία είχε ένα πρόβλημα στις στατικές φάσεις και τις στημένες. Η Ελλάδα είναι δυνατή εκεί και είμαι σίγουρος πως θα το δουλέψει. Μετράνε οι τρεις βαθμοί τώρα πάνω από όλα. Αν κοιτάξεις το ρόστερ δεν είναι τόσο κοντή ομάδα όσο περιμένουμε. Υπάρχουν 3-4 παιδιά που είναι 1.85 αλλά αν συγκριθούν με Ευρωπαϊκές ομάδες υστερούν σίγουρα.
Εφαρμόζουν το 4-3-2-1  και έχουν τον Χόντα σε ελεύθερο χώρο πίσω τον επιθετικό που μπορεί να σου κάνει ζημιά. Υπάρχει ταχύτητα αριστερά και δεξιά και μπορούν να κάνουν ζημιά στην πλάτη του αμυντικού με καθετές μπαλιές και με ατομική ικανότητα. Εκτός από ταχύτητα αυτά τα παιδιά έχουν και δύναμη. Στα δύο στόπερ υπάρχει ένα μεγάλο κενό γιατί δεν γίνεται σωστή αλληλοκάλυψη. Σίγουρα το δικό μας παιχνίδι δεν θα είναι ίδιο με την Ελλάδα αλλά και στην θέση του τερματοφύλακα δεν είναι το καλύτερο τους σημείο. Τόσο σε στατικές φάσεις όσο και σε ριμπάουντ μετά τα σουτ πρέπει ακολουθεί η Ελλάδα”.
Για την απόδοση της Βραζιλίας:
“Η Βραζιλία δεν παίζει σαν ομάδα. Θα δούμε περισσότερο ατομικές ενέργειες από τον Νειμάρ και από κάνα δύο ακόμα. Της λείπει η πλειάδα μεγάλων ποδοσφαιριστών αστέρων. Παλαιότερα είχε 5-6 παίκτες τοπ επιπέδου και δεν μπορούσες να πάρεις το έναν γιατί θα σου έκαναν ζημιά οι άλλοι. Αν κλίσεις τον Νειμάρ δεν υπάρχει Βραζιλία σαν ομάδα αλλά μόνο σε εκλάμψεις των παικτών της . Δεν μου έχει κάνει καλή εντύπωση. Εύχομαι στην συνέχεια να δούμε μια Βραζιλία καλύτερη και αλλαγμένη. Αλλά δεν πιστεύω πως θα δούμε τόσο μεγάλη διαφορά. Είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές τώρα αλλά όχι του βεληνεκές που βλέπαμε παλαιότερα”.
Για τα φαβορί του Μουντιάλ:
“Με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, υπάρχει μια Γερμανία που χωρίς να παίξει φανταστικά κέρδισε την Πορτογαλία. Παρακολουθώ το Πορτογαλικό πρωτάθλημα και είναι μια χώρα απείθαρχη με ατομικές ενέργειες. Σε μια μέτρια εμφάνιση η Γερμανία της έβαλε τέσσερα  γκολ κάτι που είναι εντυπωσιακό. Η Ολλανδία μας άφησε άφωνους με την Ισπανία αλλά με την Αυστραλία δεν είχε το αντιπροσωπευτικό σκορ. Η Αυστραλία ήταν παρά πολύ καλή και η Ολλανδία τυχερή. Η απόδοση της δεν είχε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Βλέπω την Ιταλία που είναι πάντα Ιταλία. Επίσης, Βραζιλία και η Αργεντινή δεν θα μείνουν εύκολα έξω έστω και αν η απόδοση τους δεν είναι αυτή που πρέπει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: