Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ντομενέκ: "Κληρώνει στις 18 Μαΐου"


Ο Ραιμόν Ντομενέκ Ο Ραϊμόν Ντομενέκ δήλωσε ότι οι Γάλλοι διεθνείς, οι οποίοι δεν θα είναι υγιείς στις 18 Μαΐου, δεν θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου). Εκείνη την ημέρα και ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας θα ανακοινώσει την 23άδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Μουντιάλ, οι "τρικολόρ" θα αρχίσουν προπονητικό καμπ διάρκειας επτά ημερών σε θέρετρο των γαλλικών Αλπεων.

"Είναι ξεκάθαρο ότι ένας παίκτης, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να αγωνίζεται έως τις 18 Μαϊου, δεν θα έρθει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", τονίζει χαρακτηριστικά ο Ντομενέκ, με σημερινές δηλώσεις του στην "Equipe", και προσθέτει: "Δεν θα τους ζητήσω να έχουν παίξει σε αγώνες, μόνο να μπορούν να παίξουν και να προετοιμαστούν".

Αυτό σημαίνει ότι ο Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, θα δώσει "μάχη με το χρόνο" για να προλάβει το Μουντιάλ, μολονότι ο τεχνικός της ’ρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, πιστεύει ότι ο παίκτης του μπορεί να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντομενέκ θέλει να αποφύγει αυτό που συνέβη στο EURO 2008, όταν ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Πατρίκ Βιεϊρά, ήταν στην αποστολή, αλλά δεν μπορούσε να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού. Τότε οι "τρικολόρ" δεν κατάφεραν να περάσουν στους "νοκ άουτ" αγώνες της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: