Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Βασιλάκης: «Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης με αφορμή το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ στο κρίσιμο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επίμαχη φάση που στέρησε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ την ισοφάριση: «Ήταν κλασική περίπτωση πέναλτι. Ήταν ξεκάθαρη φάση».

Για ποιο λόγο δεν δόθηκε: «Ήταν μια φάση που έγινε μπροστά στον βοηθό, ο οποίος δεν υπέδειξε το πέναλτι, αλλά ούτε και ο διαιτητής. Η αιτία είναι απλή. Ούτε ο βοηθός, ούτε ο διαιτητής ήθελαν να πάρουν την ευθύνη. Ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον. Για μένα οι διαιτητές πρέπει να σκέφτονται ότι είναι διαιτητές και να παίρνουν την ευθύνη. Δυστυχώς όλοι κάνουν το κορόιδο. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Πρέπει να υπάρξει μια σωστή επιτροπή διαιτησίας. Να γίνεται σωστή επιλογή των διαιτητών, οι οποίοι να ξέρουν ότι αν κάνουν λάθη θα δίνουν εξηγήσεις. Κοντεύω να γίνω γραφικός.

Δεν θέλουν εκεί στην ΚΕΔ αυτό το οποίο θέλει όλος ο κόσμος. Όλοι θέλουμε σωστή διαιτησία. Έναν σωστό διαιτητή και έναν πραγματικό βοηθό διαιτητή. Και στο άλλο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΑΕΚ υπήρχαν πέναλτι που δεν δόθηκαν και στις δύο ομάδες.

Η ΚΕΔ πρέπει κάτσει να δει μόνη της πως θα ορίζει τους διαιτητές. Οι διαιτητές είναι 22. Δεν λέω να παίξουν όλοι στα πλέι οφ αλλά σίγουρα οι δέκα μπορούν. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι πέντε να είναι καλοί».

Για τις επιλογές των διαιτητών: «Οι επιλογές δεν έγιναν με σωστά κριτήρια. Είχα πει και για τον κ.Κωνσταντινέα και για τον κ.Γιάχο ότι δεν έπρεπε να γίνουν διεθνείς. Υπήρχαν άλλοι διαιτητές με καλύτερα προσόντα. Η ΚΕΔ οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα πλέι οφ».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: