Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το μεγαλύτερο θαύμα στο μπάσκετ!!

Έχετε ακούσει πολλά και έχετε διαβάσει πολύ περισσότερα για τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Ολυμπιακού, οπότε δεν θα σας κουράσουμε παραπάνω. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.
Το μεγαλύτερο θαύμα στο μπάσκετ
Απλά θα καταγράψουμε κάποια πράγματα, που θεωρούμε ότι αξίζουν αναφοράς. Έχουμε και λέμε: έχουμε παρακολουθήσει πάνω από 20.000 παιχνίδια μπάσκετ (σε γήπεδο και τηλεόραση). Αυτό, που έγινε χθες, δεν έχει ματαγίνει στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Ή εν πάσει περιπτώσει, εμείς δεν έχουμε δει κάτι ανάλογο. Στο 53-34, οι περισσότεροι γύρισαν κανάλι και έβλεπαν τους μπάτσους του Χόλιγουντ στο MEGA η συνταγές από το Χονγκ Κονγκ στο TRAVEL CHANNEL. Και όμως ο Ολυμπιακός δεν το παράτησε, το πίστεψε, ο Θεός έβαλε και τα δύο του χέρια και το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ προέκυψε.
Είναι θαύμα γιατί στο 53-34, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η ιστορία θα πάει στους 30 πόντους. Είναι θαύμα γιατί ανέτρεψε το ματς η χειρότερη ποιοτικά ομάδα. Είναι θαύμα γιατί η ΤΣΣΚΑ με τους παικταράδες, που διαθέτει, σημείωσε μόλις 8 πόντους στα τελευταία 12 λεπτά. Είναι θαύμα, γιατί ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι με τον Σλούκα, που στις αρχές της χρονιάς ήταν ο καλύτερος θεατής των παιχνιδιών της ομάδας του και τον Μάντζαρη, ο οποίος πέρυσι έπαιζε στο Περιστέρι και στο περυσινό φάιναλ-φορ είχε δώσει το παρών ως θεατής. Είναι θαύμα γιατί ο Σισκάουσκας με ποσοστό βολών καριέρας πάνω από 85% καριέρας, έχασε και τις δύο, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Είναι θαύμα γιατί ο Ολυμπιακός πρόλαβε τον χρόνο. Είναι θαύμα γιατί οι πολλοί στις αρχές της χρονιάς έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα περάσει καν στους «16» της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν κι άλλα θαύματα, αλλά τα αφήνουμε στην φαντασία σας.
Θα κλείσουμε με αυτό. Είναι κακή η μεμψιμοιρία, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε τι θα έλεγαν διάφοροι για τον Σπανούλη αν δεν έμπαινε το καλάθι του Πρίντεζη ή ο ήρωας του τελικού δεν προλάβαινε τον χρόνο. Ο V-Span, ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης μαζί με τον Διαμαντίδη, το ίδιο είχε κάνει και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (πασάροντας, έχοντας πάνω του ένα σωρό παίκτες), αλλά κάποιοι τον έβριζαν. Είναι ξεκάθαρο πως τα αποτελέσματα διαμορφώνουν τα συναισθήματα.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: