Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το «κλειδί» της Βέροιας!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το timing σε Superleague και Champions League, που δίνει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό να ανοίξει την ψαλίδα με τους διώκτες του και να πάει με την απαιτούμενη ηρεμία κόντρα στην Ντινάμο.
Εντάξει, εκείνο το κλισέ που λέει πως όλοι παίζουν με όλους και ότι το πρόγραμμα μιας διοργάνωσης λίγη σημασία έχει αφορά αποκλειστικά σε δηλώσεις μετά την κλήρωση. Ουδεμία εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο του αθλητισμού. Πόσο μάλλον του πρωταθλητισμού. Το timing έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Και το Σαββατοκύριακο που έφτασε για την Σούπερ Λιγκ είναι παράδειγμα πρώτης τάξεως. Στην Βέροια απόψε ο Ολυμπιακός. Σε μια ακόμη αποστολή εκτός έδρας, διαδικασία που οι Πειραιώτες φέτος την «έχουν» με έμφαση (6 στα 6 σε Ελλάδα και Ευρώπη).
ADVERTISEMENT
Και αύριο; Ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το μεσημέρι. Και το απόγευμα το κλασικό Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Όπερ σημαίνει: Μια αγωνιστική που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι της... κορυφής. Είτε να ανοίξει, είτε να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς που ήδη οι Πειραιώτες έχουν «σκαρώσει» στις οκτώ πρώτες στροφές. Παίζει πρώτος ο Ολυμπιακός, διότι την Τετάρτη έχει το μεγάλο ματς με τη Ντινάμο για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν φύγει με τους τρεις βαθμούς από τον Βορρά; Περιμένει με ενδιαφέρον τα αυριανά μαντάτα. Σε μια Κυριακή που θα ξεκινήσει στο +9 από τον Παναθηναϊκό, στο +11 από την ΑΕΚ, στο +13 από τον ΠΑΟΚ. Και που μπορεί να ελπίζει ότι το προβάδισμα που έχει δημιουργήσει εντός των συνόρων, πριν φτάσουμε στο ένα τρίτο της διαδρομής του προσφέρει αληθινή άμεση. Στην περίοδο μάλιστα που παίζει και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Αν δεν τα καταφέρει στη Βέροια; Δίνει την προσδοκία στους «διώκτες» να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά του. Και μιας και υπάρχει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε τρεις εβδομάδες, μπορεί κάλλιστα η σημερινή κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα να μην είναι ίδια προς τα τέλη του Νοέμβρη. Έχει σημασία μεγάλη η «διαχείριση» των τωρινών δεδομένων. Και ακόμη μεγαλύτερη αυτό το τρίποντο στη Βέροια. Αντιστοίχων κυβικών με αυτό που κατέκτησαν οι Πειραιώτες πριν από λίγες ημέρες στο Περιστέρι.
Τα καλά νέα; Οι Ερυθρόλευκοι φέτος είναι πραγματικά συνεπείς. Μετρούν μόνο νίκες πριν από τα ματς Τσάμπιονς Λιγκ (Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννενα, ΑΕΚ), μετρούν μόνο νίκες όταν τους λείπει ο Τσόρι Ντομίνγκες (Πανιώνιος, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ). Μετρούν μόνο νίκες γενικώς στην Σούπερ Λιγκ. Και μάλιστα με έναν επιθετικό μέσο όρο τριών γκολ ανά παιχνίδι. Είναι μια ομάδα καλά τακτοποιημένη και πνευματικά, αλλά και τακτικά σε αυτό το πρώτο δείγμα του πρωταθλήματος.
Τα καλύτερα; Κερδίζουν όλη εκείνη την ηρεμία που απαιτείται από την Κυριακή ως την Τετάρτη για την «κόντρα» με τους Κροάτες.
Για το 90άλεπτο που όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί να σημάνει το 70% της φετινής δουλειάς για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Έχασε πάλι χθες η Ντινάμο. Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να της συμβεί από τον Φλεβάρη του 2008. Και έχασε με τραυματισμό και τον Σουντανί που λογικά δεν θα ταξιδέψει καν στην Αθήνα. Και έχασε και τα... αυγά και τα καλάθια γενικώς μετά τη λήξη, όταν ο πρόεδρος της μπούκαρε στα αποδυτήρια για να τα χώσει στους παίκτες. Αν και αυτά είναι καλά νέα για τους Πειραιώτες; Θα φανεί στη... σκηνή. Το timing που λέγαμε στον πρόλογο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: