Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Παπαεμμανουήλ: «Λάθος της ΑΕΚ με Δέλλα»

Ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε τίτλους με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και μίλησε... ανοιχτά για το ντέρμπι και τις δύο ομάδες.

Παπαεμμανουήλ: «Λάθος της ΑΕΚ με Δέλλα»
Μορφή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αλλά κυρίως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο μεγάλος Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή από το «τριφύλλι» για την «Ενωση» και έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα και με τους δύο σχολίασε το ντέρμπι, αλλά και την κατάσταση των ομάδων δίχως να μασήσει τα λόγια του.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο εκτίμησε πως θα 'ναι μια ισορροπημένη αναμέτρηση, χαρακτήρισε λάθος την απομάκρυνση Δέλλα και την… ταχεία ανάληψη καθηκόντων από τον νεοφερμένο Γκουστάβο Πογέτ, ανέφερε τι λείπει από τον τωρινό Παναθηναϊκό για να είναι δυνατός και για το τέλος είπε τεράστια ατάκα για τον Μπόμπεκ!

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Άνοιξα τον δρόμο για να γίνουν μεταγραφές από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Ακολούθησε ο Δομάζος», θυμήθηκε αρχικά ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος.

Για το αυριανό ντέρμπι στη Λεωφόρο: «Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν λογική. Είναι ανοιχτά παιχνίδια που μπορεί να βγει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Είναι ισοδύναμες ομάδες Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία. Αν είναι να κερδίσει κάποιος ας είναι ο καλύτερος. Και η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της».

Για την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ: «Θεωρώ λάθος ότι αντικατέστησε τον Δέλλα. Και δεύτερο λάθος που αντικατέστησε τον Μανωλά και φέρνει σε αυτό το παιχνίδι έναν ξένο τεχνικό που δεν ξέρει την ομάδα. Θέλει να κάτσει στον πάγκο; Το θεωρώ λάθος».

Για την κατάσταση στον τωρινό Παναθηναϊκό: «Το μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού, είναι παίκτες όπως ο Καρέλης, ο Νίνης που έχουν δίψα για διάκριση. Αλλά δε βλέπω κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μέτρια ομάδα και όχι για πρωταθλητισμό. Πρωταθλητισμός σημαίνει να μην χάνεις και να κερδίζεις. Να έχεις πάγκο. Όπως έχει ο Ολυμπιακός. Όποιος και να τραυματιστεί έχει άλλον από πίσω. Έτσι και δεν τραβήξει ο Μπεργκ ή δεν σκοράρει ο Καρέλης...».

Για τη διαφορές του τότε και του σήμερα, όπου παίκτες όπως ο ίδιος που δοκίμασαν το πόδι τους ολοένα και απουσιάζουν από τα γήπεδα: «Δεν είναι ότι δεν έχουν γερά πόδια. Δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά και πλέον είναι τόσο κλειστές οι άμυνες που δεν έχουν περιθώρια. Οπότε οι ομάδες παίζουν συνεχώς με πάσες και από τα πλάγια».

Για το αν θα ήθελε να παίζει σήμερα: «Φυσικά και θα ήθελα. Ορισμένες φορές βλέπω παιχνίδια και λέω ‘που είναι τα νιάτα!».

Για τις αναμνήσεις από τις δύο ομάδες: «Στην ΑΕΚ πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια. Φυσικά αγαπάω και τις δύο ομάδες».

Για τον καλύτερο προπονητή που συνεργάστηκε: «Ξεχωρίζω τον Μπόμπεκ. Ήταν ασυναγώνιστος. Όλοι οι άλλοι ήταν απλώς οδοντόκρεμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: